Svůdné nebezpečí

recenze

Svůdné nebezpečí (2014) 4 z 5 / Maragad
Svůdné nebezpečí

Svůdné nebezpečí je dlouho očekávaným druhým dílem Svůdné trilogie z pera Wendy Higgins. Natěšení čtenáři, kteří si v prvním díle Svůdné zlo zamilovali Annu a Kaidana, se konečně dočkali. Ovšem podaří se Anně naplnit staré proroctví, a zlomit tak moc démonů nad světem lidí?

Že andělé, démoni a nefilové existují, o tom už se sedmnáctiletá Anna Whittová měla možnost přesvědčit. Vždyť také její vlastní otec Belial, je jedním z Knížat, je démonem a jeho hříchem je závislost. Děti zplozené mezi démony a lidskými ženami, jsou nefilové – ti musí dělat svým otcům čest a každý den vyráží do ulic pracovat – šířit hříchy.

Z Anny se tak stává svým okolím oblíbená „pařmenka“, která nevynechá ani jednu párty. Jenže druhý den ji vždycky zastihnou výčitky a ona ví, že to takhle dál nejde. Jenže co s tím, Kaidan se jí nejen vyhýbá, ale kvůli jejímu bezpečí s ní vůbec nekomunikuje. Naštěstí se Anna doslechne o proroctví, a tak její otec usoudí, že nastal čas na vybudování armády…

Nezdržovala jsem se pohledem na hodinky, abych zjistila, kdy si dávám první drink. Naklonila jsem láhev s pivem a soustředila se jen na pití. Veronica mě pozorovala s vytřeštěnýma očima. „Do hajzlu,“ hlesla potom. „No, tam nakonec taky.“ Odhodila jsem láhev a otevřela si další. Str. 164

Narodila se na Aljašce a žila se svou rodinou na pěti různých vojenských základnách po celých Spojených státech, nakonec se usadili ve Washingtonu. Navštěvovala George Mason University a získala bakalářský titul v oboru tvůrčí psaní a také Radford University. Bývala středoškolskou učitelkou angličtiny a aktivně se prosazovala v asociaci učitelů angličtiny ve Virginii, kde také i v současné době žije s manželem a dvěma dětmi.

Jak jste již měli možnost si u Wendy Higgins zvyknout, její styl psaní je velmi čtivý a Svůdná trilogie si v žánru young adult rychle našla své místo. Čtenářům a hlavně pak čtenářkám se líbí. Největší roli v tom jistě hraje jeden tajemný, roztomilý, sexy nefil, který je navíc členem chlapecké skupiny a jmenuje se Kaidan Rowe.

A právě postavy jsou tím největším tahounem knihy. Anna je vtipná a zajímavá a spolu s Kaidanem jsou dokonalí, a to se dále v knize promítá. Příběh sám o sobě je sice zajímavý, ale bohužel se vám může zdát první polovina knihy jako zbytečné natahování děje. Ten navíc stagnuje a žádné větší akce se nedočkáte. Svůdné nebezpečí je klasickým druhým dílem, který ze všeho nejvíc natahuje sérii. Zásadní věci se neodehrají, je to hlavně příprava na poslední díl, který jak doufám, bude opravdu stát za to.

Ovšem i přes jisté nedostatky, je Svůdné nebezpečí knihou, kterou si jednou ráda přečtu znova. Text jsem hltala ve velkém a nemohla knihu odložit. Kaidan je prostě dokonalý a i kdyby autorka jinak celou dobu psala o hřebíkách, kvůli němu to přejdu a budu číst dál.

Svůdné nebezpečí Svůdné nebezpečí Wendy Higgins

Sedmnáctiletá Anna Whittová už překonala prvotní šok ze zjištění, že není obyčejnou smrtelnicí. Patří mezi potomky padlých andělů, nefily, a její osud předurčuje dávná věštba – právě ona má navždy zlomit moc démonů nad světem lidí... více

Komentáře (1)

ElissAnn
22.03.2015

Naprosto souhlasím!! Se vším co jsi napsala jsem se ztotožnila a musím uznat, že opravdu je druhý díl takový suší, ale stále se na něm něco najde.

Osobně svůdnou trilogii miluji, zamilovala jsem se do příběhu, do postav, dokonce i do pár záporáků...
+Ano, ano, ano také jsem mu podlehla...Kaidan Rowe bude 1čka za každé okolnosti!