Trnová královna od Giny Chen nás zavede do království Auveny, nad kterým se vznáší nepříjemná věštba o princi, který má brzy nastoupit na trůn. Bude to snad konec samotného Auveny? Violet, která je v této zemi věštkyní, bojuje sama o sebe, ve svých vizích spatřuje války, neštěstí i smrt. Sama neví, jakou roli v tom všem má zaujmout a situaci jí neulehčuje ani samotný král Emilius a princ Cyrus.
Violet je spíš taková antihrdinka než hrdinka. Není milá, hodná ani krásná. Je naopak spíš drzá a dost často i sobecká. Přesto jsem si ji poměrně oblíbila, jak čas ukáže i v ní je dost dobra :) celkově se mi kniha četla dobře, ve valně většině má spád, postavy nejsou černobílé a oblíbíte si třeba svéráznou princeznu Camillu nebo učence Danta. Přiznám se, že mi vcelku brzy došlo, jak to celé skončí. Nicméně konec samotný mě vlastně zklamal. Ne proto, že jsem to uhodla, ale proto, že vysvětlení bylo za mě takové zvláštní.
Je vcelku vidět, že se jedná o prvotinu autorky. Některé věci se mi hodně líbily, politika Auveny, vztahy se sousedními zeměmi, vztah Violet a krále Emilia... pak byla ale spousta věcí nedotažených a já jsem trochu tápala nebo bych chtěla víc! Celkově jsem tedy rozpolcená, kniha se mi poměrně líbila, ale výtek mám docela dost.
Hodnotím tedy 3,5 z 5 :)
Za knihu na recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @grada_cz , @cosmopolis_cz a @bunburistka
Trnová královna Gina Chen
Země rudě rozkvete krví, růžemi a válkou. Princovo srdce se stane zkázou, nebo spásou. Jeho volba nás může všechny zachránit. Jeho nevěsta – na té to všechno závisí! I když je věštkyně Violet oddanou služebnicí krále, v žádném ... více