Tajemný hřísník II.

recenze

Zvrácený (2023) 4 z 5 / Knihomolka97
Zvrácený

Beau se během mžiku obrátil život vzhůru nohama, když jí prakticky před očima zemřela její matka. Bývalá policajtka od té doby prakticky jen přežívá, opustila snoubence před oltářem, chodí na terapie, má pocit, že její život nemá žádný směr. Navíc smrt její matky byla označena za nehodu, Beau tomu přirozeně nevěří, ale chybí jí důkaz. Cítí obrovský vztek a bezmoc.
Do života ji nečekaně vstoupí tajemný a chladný James, který v ní probouzí touhu a pocit úniku. Ona o něm neví nic, on o ní všechno a sám skrývá tajemství...

Prolog začal výborně.. přímo bombově, jenže další stránky se zbytečně táhly, děj nebyl prakticky žádný. Jen soutěž v zírání mezi našimi hlavními protagonisty, kroužení kolem sebe jako kočka s myší. Nějak mě to netáhlo, až se sama divím.

Naštěstí se to zlomilo a příběh nabral po nějakých 130 stranách ty správné grády a až do konce se nešlo odtrhnout. Vyprávěno je z pohledu obou hrdinů.

Beau i James byly takové ztracené duše, které se hledaly, až se našly. Jejich sbližování bylo netradiční a žhavé scény teda stály sakra za to. Žádná vanilka, ale tvrdý a zvrácený sx. A zvlášť když přišel na scénu žárlivý a majetnický James.

S Beau jsem ale začala mít postupně problém. Takhle, že vypadá tak nadaná policajtka? Přezdívana Lara Croft? To snad ne. To její chování bylo někdy tak nelogické. Truchlila pro svoji mámu, já to chápu, opravdu. Utrpěla silný otřes, chtěla všechno vytěsnit, byla zlomená, taky chápu. Ale její instinkty přece nemohly úplně zmizet.. Zkrátka nesedělo mi to. Na policajtku bych ji netipovala ani náhodou. :(

Závěr ovšem předčil všechno. To byl mazec! Zvrat za zvratem, nevěděla jsem, komu věřit skoro až do konce. A byl to šok, tohle mě nenapadlo ani na vteřinu...
A jsem moc zvědavá na třetí díl, vzhledem k tomu, jaká postava se na konci objevila. Sice jsem to čekala, ale stejně, jupíí!

Dávám 3,5*/5*. Příběh jako takový je dost dobrý, čtivý, žhavý, napínavý, emotivní, ale ta Beau..achjo. Nejdřív jsem totiž chtěla dát 4* ale půl hvězdičky ještě strhávám.

Zvrácený Zvrácený Jodi Ellen Malpas

Ona je toxická, pro něj je však útěchou. On je smrtelný, ale pro ni znamená život. Potom, co Beau nechala svého snoubence u oltáře a odešla od miamské policie, nemá její život žádný směr. Smrt její matky byla označena za nehodu. B... více

Komentáře (0)