TAJEMSTVÍ KOSÍ KAVÁRNY

recenze

Tajemství Kosí kavárny (2024) 5 z 5 / Knižní střípky
Tajemství Kosí kavárny

108/2024
TAJEMSTVÍ KOSÍ KAVÁRNY
HEATHER WEBBEROVÁ
Nakl. JOTA
Rok vydání 2024
352 stran
5*/5

Kosí kavárnu jsem si naordinovala jako terapeutické čtení po knize IGNIS FATUUS. Chtěla jsem něco pohodového, až pohádkového a přesně to jsem naštěstí dostala.

Anna Kate poprvé ve svém životě zavítá do malého jižanského města Wicklow v podhůří alabamských hor.

Přijíždí sem pohřbít svou milovanou babičku Zee, která zde provozovala legendární Kosí kavárnu. Pokud zde vydrží dva měsíce, zdědí pak veškeré babiččino jmění a může jít studovat svou vysněnou medicínu.

Její matka odtud v 18 letech uprchla za velmi dramatických okolností a svou dceru zde nikdy nevzala... Babička Zee za svou vnučkou a dcerou jezdívala a malou Annu Kate naučila mnoho ze svého umění strážkyň, které se v rodině předávalo z generace na generaci.

Po příjezdu do městečka se z naší hlavní hrdinky doslova a do písmene stává místní atrakce, všichni si totiž pamatují odchod její matky a co za ním stálo...

Nikdy mě neomrzí romány odehrávající se v amerických jižanských kulisách, Kosí kavárna je jedním z velmi povedených kousků z tohoto prostředí.

Asi zde neobjevíte nic, co už byste v minulosti v rámci tohoto žánru nečetli, ale stejně to bylo nádherné. Já si užila každou každičkou stránku.

Kniha, ve které se pečou kouzelné koláče, díky kterým za vámi pak v noci budou přicházet vaší blízcí, kteří již nežijí, aby vám předali vzkazy, potuluje se zde tajemný šedý kocour, který vždy ví, kdy se objevit, aby někomu pomohl, 24 kosic, které pravidelně mezi půlnocí a jednou hodinou ranní usednou na moruši před kavárnou a pějí písně ze země mrtvých, ta vás prostě nemůže zklamat.

Nádherné pohlazení po duši to bylo, bylo mi ve Wicklow moc dobře. Je to příběh o ztrátách a nálezech, rodinných poutech, které překonají i ty největší vzdálenosti, o lásce ve všech podobách. Je to kniha, která vás pohladí a budete si přát zajet si do Wicklow na kus dobrého koláče a šálek ostružinového čaje. Protože s touto kombinací nemůžete sáhnout vedle a je to místní lék na všechny chmury a strasti. (ČERVENEC 2024)


Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Někdy je potřeba trocha kouzel, abyste našli cestu domů. Ve stínu alabamských hor leží městečko Wicklow. Právě sem se vrací Anna Kate, aby pohřbila svou milovanou babičku Zee, majitelku Kosí kavárny. Měl to být krátký výlet.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář