Tajemství Kosí kavárny

recenze

Tajemství Kosí kavárny (2024) 4 z 5 / EvikU.
Tajemství Kosí kavárny

Anne Kate se vrací do horského města Wicklow do kavárny, kterou vedla její babička Zee, která Anně kavárnu odkázala. Má to ale háček. V městě se stalo kdysi neštěstí a její matka s ní do něj nikdy nevkročila.

Babička to chtěla dát svou závětí do pořádku a Anny tak musí dva měsíce mít kavárnu otevřenou a péct z babiččiných receptů bájné koláče, aby kavárnu po babičce zdědila. U kavárny se slétají kosi a kdo sní koláč s tajnou přísadou, zdají se mu sny. Nebo k němu promlouvají zemřelé? Nebo je to snad všechno ještě úplně jinak?

Městečko promlouvá a skrz domorodce se Anně odkrývá celá minulost. Mnohdy to hodně bolí, někdy je to milé a někdy láskyplné. Ač nechtěla, navazuje zde nová přátelství, pomáhá jim a oni pomáhají jí. A na obzoru je možná i láska?

O rodině svého otce nic neví. Místní vědí o všech všechno, jak už to tak v malých městech či vesnic bývá a tak Annin příjezd vyvolá rozruch. Zrovna tak jako kolují drby, koluje městem i láska a ochota pomoct jeden druhému.

Ta kniha je synonymem míru, lásky, porozumění, toho, že i staré křivdy jdou s dobrou vůlí napravit. Opředená trochou tajemství a magie je to moc hezké čtení. Přesto plné hodnocení nedám, protože konec byl moc přeslazený. Nevěrohodný.

Za knihu k recenzi v rámci #spoluprace moc děkuji @knihcentrum.cz


Tajemství Kosí kavárny Tajemství Kosí kavárny Heather Webber

Někdy je potřeba trocha kouzel, abyste našli cestu domů. Ve stínu alabamských hor leží městečko Wicklow. Právě sem se vrací Anna Kate, aby pohřbila svou milovanou babičku Zee, majitelku Kosí kavárny. Měl to být krátký výlet.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář