Tajemství modrého skarabea
recenze
Tajemství modrého skarabea (2023) / Knihomolka97Dějiny Egypta jsou velice zajímavé a fascinující. Pyramidy. Hrobky faraonů. Mumie. Hon za poklady. Vykopávky.
Tajemství modrého skarabea je dobrodružný historický román, který se odehrává začátkem 20. století. Mihne se v něm i Howard Carter, který objevil hrobku Tutanchamona.
Cleopatra Vansonová žije od malička u své tety v Anglii, zatímco její ovdovělý otec tráví čas v Egyptě hledáním faraonovy hrobky. V průběhu let jí předává své poznatky a Cleo začíná být Egyptem zaujatá jako on.
Shodou náhod se Cleo dostane do vážené rodiny, pozná vlivné lidi a díky tomu se jí po letech naskytne příležitost odcestovat do Egypta. Její otec totiž zmizel a Cleo se ho rozhodne najít. Vezme si jako talisman náramek s modrým skarabeem, dárek, který kdysi dostala od otce. Jenže náramek skrývá temné tajemství a Cleo hrozí nebezpečí.
Musím se přiznat, že mě kniha maličko zklamala. Čekala jsem příběh plný dobrodružství a ten jsem tak úplně nedostala. V některých pasážích se v podstatě nedělo nic moc zajímavého a působilo to zdlouhavě.
O nějaké romantické lince tady také nemůže být řeč. Něco tady sice proběhlo, ale nebylo to to hlavní. Ve výsledku se mi to ale takto moc líbilo. :)
Cleo byla sympatická žena, která neměla jednoduchý život, přesto se jen tak nevzdávala. Další postavy, které se v příběhu vyskytovaly, byly docela nepředvídatelné. Nevěděla jsem, co si o nich myslet. Třeba taková Miranda, bohatá, rozmazlená slečinka či její snobský bratr Angwin. A co teprve ten protivný Američan, který všechno ví, všechno zná.
Autorka připravila i několik nečekaných zvratů a hlavně skvělý závěr, který mé hodnocení vyzdvihl!
Tajemství modrého skarabea Rebecca Michéle
Píše se rok 1921. Mladá Cleopatra Vansonová žije u své tety, zatímco její ovdovělý otec tráví čas v Egyptě hledáním faraonovy hrobky. Když Cleo dostane zprávu, že otec zmizel, rozhodne se ho najít. Vezme si jako talisman modrého s... více