Tohle si chcete přečíst!
recenze
Když přišli psi (2024) / janeonthemoveNový román Scarlett Wilkové nezklamal, naopak. Je stejně skvělý, možná i lepší než moje oblíbená kniha autorky Až uvidíš moře.
Příběh zasazený do konce druhé světové války a období po ní v podhorském městečku přináší spletité osudy sourozenců Živy a Slávka. V knize je na první pohled opravdu mnoho postav, ale jsou tak skvěle propletené, že se v nich čtenář neztratí. Životy sourozenců mě snadno vtáhly do svého spletitého světa plného překvapivých zvratů a odhalení a já si tuhle jízdu moc užila.
Ačkoliv Scarlett Wilková často mění náměty, kvalita i hloubka její tvorby zůstávají konstantně vysoké. Zachycuje pestrost lidských osudů – od lásky po nenávist, spravedlnost i nespravedlnost, a především lidskost. Ukazuje, že doba může změnit lidi, ale ryzí charakter zůstane.
Tento historický román je hluboký a citlivě napsaný, Scarlett je bezpochyby jednou z nejlepších českých autorek.
Když přišli psi Scarlett Wilková
Mistrovský román z poválečných Beskyd. Některá tajemství by měla zůstat navždy skryta – je lepší nevědět, že hrdinové, kterým jsme vystavěli pomníky, ve skutečnosti mnoha lidem ublížili. Živa, Ludmila, Slávek, Ondráš i Karel ma... více