Trůn padlých
recenze
Trůn padlých (2024) / Kacky_knihovna„Nebyl dobrý a nebyl smrtelník. Čím dříve si to uvědomí, tím to pro ni bude lepší. Jestli Camilla byla sluneční záře, on byl nejtemnější z nocí. A jestli si nedá pozor, jeho stíny uhasí její světlo, i kdyby jen pro tu pomíjivou šanci zmocnit se Camillina tepla, než ho zničí.“
Název: Trůn padlých
Autorka: Kerri Maniscalco
Hodnocení: 5/5
Autorka mě opět mile překvapila. Už její série Království hříšných mě velmi bavila a tenhle první díl z její nové série je ještě o něco lepší. Nutno zmínit, že se jedná o novou sérii Princové hříchu, ale kniha jako taková je „stand alone“ a věnuje se démonickému princi Invidovi, jehož hříchem je závist.
Autorka se s tím nepáře a už na začátku nás vrhne rovnou doprostřed děje. Příběh je temný, plný tajemství, zvratů, zrady a vůbec se netáhne. Celý svět jsem si zamilovala, bavil mě kontrast mezi světem smrtelníků Waverly Green, kde platila zdrženlivá společenská pravidla (hlavně pro ženy), a Temným dvorem a smyslnou říší upírů, kde nic nebylo tabu.
Hlavní hrdinku Camillu jsem si zamilovala už od začátku a bavilo mě sledovat její vývoj v silnou osobnost. Blízká mi byla i její stránka umělkyně a to, jaké výzvy předkládala Invidovi.
Invido není džentlmen a rozhodně ne hrdina, je to padouch, který vám vyrazí dech. Mezi hlavním hrdinou Invidem a Camillou to postupně začne jiskřit tolik, že napětí by se dalo krájet.
Úsměv na tváři jsem měla pokaždé, když se ti dva špičkovali a navzájem v sobě vyvolávali závist a žárlivost. Pikantní scény byly plynule vystupňované a užívala jsem si je, zejména scénu s „polibkem“ a scénu ve společném pokoji u Pigra, když si Camilla četla.
Zaujali mě i vedlejší postavy (Blade, Vlk a Vittoria) a ráda bych se o nich dověděla víc, takže doufám, že se v dalších dílech ještě objeví a odkryjí i svůj příběh.
Měla bych ale jednu hlavní výtku, a to sice, že dle mého se nejedná o Young Adult žánr (sexuální scény a hrubé popisy).
Závěrem: MILUJU! A pokud vyhledáváte ten typ knih, „where the villain falls for the girl“ a spálil by celý svět kvůli ní na popel, tak si tuhle krásku s nádhernou ořízkou nenechte ujít!!
Trůn padlých Kerri Maniscalco
Hříšník. Padouch. Darebák. Princ Invido nikdy netvrdil, že je svatý. Ale když dorazí tajemný vzkaz, který značí začátek smrtící hry, ví, že bude potřeba víc než jen náznak hříchu, aby vyhrál a zachránil svůj upadající démonick... více