U kávy o kávě a kávovinách
recenze
U kávy o kávě a kávovinách (2016) / Luca84Mám ráda kafe. Jeho příprava a následné popíjení je pro mne již zažitým rituálem ráno před snídaní a poté po obědě. Zda kávu připravuji správně jsem nikdy moc neřešila a to byla chyba. Protože když se káva připraví jak má, její chuť se pak stává mnohem větším prožitkem. Nejen to mě naučila tato nová kniha Jozefa Augustína, U kávy o kávě a kávovinách.
Když se mi kniha dostala do ruky, byla jsem nadšená její přehledností a čtivým obsahem. Mnoho zajímavých informací, různé fotografie, krásná vazba. Jak se vaří káva v různých koutech světa? Jak si ji připravit doma a je mléko v kávě opravdu takový hřích? Konečně už vím, že není.. :)
Kniha se navíc ukázala jako skvělý dárek. Jejím věnováním jsem nadchla jak moji kamarádku, velkou kafíčkářku a kavárenskou povalečku, tak tatínka, který je milovníkem kávy připravené ve french pressu.
Jak se hned v prvních řádcích oficiální anotace dočtete, tohle je jediná kniha o kávě, kterou kdy budete potřebovat.
Aktualizované a rozšířené vydání jedinečné publikace, která vyšla poprvé před šestnácti lety a stala se biblí nejen mezi baristy.
Jozef Augustín: U kávy o kávě a kávovinách
Vydalo Nakladatelství Jota
www.jota.cz
U kávy o kávě a kávovinách Jozef Augustín
Kniha, která neřest povýší na umění, z jejíchž stránek voní nejen káva, ale i moře, hory a exotické dálky. Už jen cesta kávových zrn má v sobě nádech tajemství a dobrodružství, o jakých jsme čítali jako děti. Nečekejte ale romant... více
Jako auta jezdí na benzin a naftu, tak já funguju na kávu. Jak ráno nenatankuju, nejsem k ničemu.