U kávy o kávě a kávovinách přehled
Jozef Augustín
Kniha, která neřest povýší na umění, z jejíchž stránek voní nejen káva, ale i moře, hory a exotické dálky. Už jen cesta kávových zrn má v sobě nádech tajemství a dobrodružství, o jakých jsme čítali jako děti. Nečekejte ale romantické vyprávění, U kávy o kávě a kávovinách je kniha pro kávové znalce i běžné konzumenty. Seznámí vás poutavou formou s historií i současností pěstování kávovníku, zpracování kávových zrn a zasvětí do tajemství pražení. Jozef Augustín, oceňovaný odborník na kávovou tematiku, ale nenechá své čtenáře o kávě jen snít, v jeho knize najdete i množství prověřených receptů na kávové speciality, které si můžete připravit i v domácích podmínkách. Hledáte-li knihu, která vám otevře obzory, provede vás různými kouty světa a o jednom z nejoblíbenějších nápojů vůbec podá opravdu do detailů propracovanou zprávu, nehledejte. Držíte ji v ruce. Aktualizované rozšířené vydání jedinečné publikace, která vyšla poprvé před patnácti lety, a stala se biblí nejen mezi baristy.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize U kávy o kávě a kávovinách. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá knížka o historii pěstování kávovníků. Také zajímavé poznatky jak a kde se pije káva. Za mě naučná knížka. Není to na běžné čtení.
Některé informace jsou pro laika příliš podrobné, ale celkově hodnotím knihu jako přínosnou pro každého konzumenta kávy.
Kniha U kávy o kávě a kávovinách v seznamech
2015 | Pri káve o káve a kávovinách |
2001 | Povídaní o čaji |
2000 | Povídání o kávě |
2009 | Dobrou chuť! |
Kniha by možná byla zajímavá, ale nedostala jsem se přes stranu 30. Je napsaná (pro mne) naprosto nečitelným stylem, který mi byl vyloženě proti srsti a přinutil mě vždycky knihu velmi rychle odložit.