Pri káve o káve a kávovinách přehled
Jozef Augustín
Kniha, ktorá neresť povýši na umenie, zo stránok ktorej voní nielen káva, ale i more, hory a exotické diaľky. Už len cesta kávovníkových zŕn má v sebe nádych tajomstva a dobrodružstva, o akých sme ako deti čítavali. Nečakajte ale romantické rozprávanie, Pri káve o káve a kávovinách je kniha pre kávových znalcov i bežných konzumentov. Pútavou formou vás zoznámi s históriou aj súčasnosťou pestovania kávovníku, spracovania kávovníkových zŕn a zasvätí do tajomstva praženia. Jozef Augustín, oceňovaný odborník na kávovú tematiku, nenechá ale svojich čitateľov o káve iba snívať, v jeho knihe nájdete aj množstvo osvedčených receptov na kávové špeciality, ktoré si možete pripraviť i v domácich podmienkach. Ak hľadáte knihu, ktorá vám otvorí nové obzory, prevedie vás rôznymi kútmi sveta a o jednom z najobľúbenejších nápojov vôbec podá naozaj do detailov prepracovanú správu, nehľadajte. Držíte ju v ruke.... celý text
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Pri káve o káve a kávovinách. Přihlašte se a napište ho.
Zajímavá knížka o historii pěstování kávovníků. Také zajímavé poznatky jak a kde se pije káva. Za mě naučná knížka. Není to na běžné čtení.
Některé informace jsou pro laika příliš podrobné, ale celkově hodnotím knihu jako přínosnou pro každého konzumenta kávy.
Kniha Pri káve o káve a kávovinách v seznamech
2015 | Pri káve o káve a kávovinách |
2001 | Povídaní o čaji |
2000 | Povídání o kávě |
2009 | Dobrou chuť! |
Kniha by možná byla zajímavá, ale nedostala jsem se přes stranu 30. Je napsaná (pro mne) naprosto nečitelným stylem, který mi byl vyloženě proti srsti a přinutil mě vždycky knihu velmi rychle odložit.