Upíři romance ze světa Holubice a hada

recenze

Šarlatový závoj (2024) / Ann1307
Šarlatový závoj

První díl spin-off duologie navazující na sérii Holubice a had.

Já četla z předchozí série jen první díl, ne že by se mi to nelíbilo, ale ohlasy na druhý díl byly dost.. slabé a tak se mi do pokračování moc nechtělo.
Ale když jsem zjistila, že bude další série ze stejného světa a zaměřená na upíry, tak jsem měla jasno!

Tuhle knihu můžete v klidu číst i bez znalosti předchozí série. Jen si ji vyspoilerujete, takže pokud chcete přečíst všechny knihy, čtete raději postupně :)

Jediná věc, kterou jsem postrádala byl vztah s hrdiny příběhu v předchozích knihách. Neměla jsem k nim tak silné pouto a to mě mrzelo.

Hlavní hrdinka Célie v předchozí sérii sice měla klíčovou roli, ale mnoho prostoru ji věnováno nebylo. To teď autorka napravila.

Célie vždycky byla hodná, poslušná, bohabojná a ctila všechna pravidla. Pak se ale po událostech minulé knihy stala historicky první chasseurkou. Tím všechny šokovala všechny, především svého snoubence (kapitána chasseurů Jeana Luca). Ten teď musí vybalancovat roli kapitána a snoubence a jde mu to opravdu žalostně. Snaží se Célii chránit, ale tím ji dusí.
Ale Célie už není jako dřív a rozhodne se, že vezme věci do vlastních rukou, i když se to jejímu snoubenci nebude líbit. Jenže tím se dostane do pěkně prekérních situací. A ještě ke všemu se ocitne ve společnosti upírů a obzvlášť upoutá pozornost jejich krále.

Célie je zvláštní hrdinka, má za sebou temné chvíle a zážitky a vzpomínky na to ji provází na každém kroku. Zároveň chce dokázat svou cenu. Jak sama sobě, tak svému okolí. A k tomu je nesmírně loajální ke svým přátelům a rozkrájela by se pro ně.
Její vnitřní síla se mi líbila, ač to znamenalo, že občas jednala fakt zbrkle a unáhleně.

Milostná linka v tomhle příběhu mě bavila, ale úplně jsem ji necítila. Nějak mi tam ta chemie nejiskřila, jak bych si přála. Ale líbil se mi vývoj příběhu i neustálá akce, takže jsem spoko :) druhý díl si určitě nenechám ujít! A možná dokonce dočtu i předchozí sérii, abych dohnala příběhy ostatních postav, které mi i během krátké chvíle, kdy se v knize vyskytovaly, přirostly k srdci :)


Šarlatový závoj Šarlatový závoj Shelby Mahurin

Temná upíří romance ze světa bestsellerové série Holubice a had. Célie byla vždycky hodná holka s úctou k pravidlům. Jenže pak porušila tradici a rozhodla se stát první chasseurkou – šokovala tak celé království i svého snoubence... více


Komentáře (0)

Přidat komentář