Úsvit Onyxu

recenze

Úsvit Onyxu (2024) 4 z 5 / bookbug_cz
Úsvit Onyxu

Za knihu děkuji @albatrosmedia v rámci #spoluprace

...
Velmi často si u knih po jejich přečtení nevybavuji jména, místa, názvy…ale pocit – to je něco, co mnou rezonuje dlouho. Prostě si můj mozek a srdce vybaví, jestli ten příběh stál za to nebo ne. Například teď. Když si vzpomenu na Úsvit Onyxu, rozlije se mi úsměv po tváři a zavzpomínám, jak byl tenhle příběh strašně fajn. Ne – nebyla to dokonalá knížka. Ale troufám si říct, že z řad romantasy se jedná o jedno z těch povedených. Příběh byl uvěřitelný, měl spád, nechyběla tam dobře vystavěná romantická linka a zamilovala jsem si vedlejší postavy.

Arwen je léčitelka se zvláštními schopnostmi, která žije v „šedivém“ království a v chudobě. Po odchodu staršího bratra do války se musí postarat o svou nemocnou maminku a výrazně přidrzlou sestřičku. Jednoho dne se ale její bratr rozhodně dezertovat, k tomu všemu ukradne protivníkovi kus bohatství, vrátí se domů a snaží se celou rodinu dostat do bezpečí sousedního království. Nepodaří se to a Arwen je zajata vojáky nepřátelského Onyxového království, kde podle všeho vládne temný a krutý král. Za drzost svého bratra si musí odpykat trest doživotní prací u krále a dělat to, co umí nejlépe ze všech – léčit. Při svém pobytu na jejich hradě se sbližuje s charismatickým Kanem. Ten byl zábavný, chytrý a hlavně – dospělý muž s racionálním pohledem na svět. Arwen mě příjemně překvapila. Drzá, svérázná a z duše hodná. Jestli je něco, co v knihách a vlastně i v životě miluju, tak je to sarkasmus. A ten umí ovládat oba naši hrdinové naprosto dokonale.

Tak nějak jsem vytušila všechny zvraty a samozřejmě i to, jakým směrem se příběh bude odehrávat, ale v tomto žánru už mám hodně načteno, takže to vnímám trřošku jinak. Je fakt, že mě v pár situacích Arwen a její překvapivá naivita docela nasrala, ale autorka mi připravila tak epický konec plný akce a napětí, že jsem na to brzy zapomněla.

Doporučuji všem fanouškům romantasy oddechovek.


Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář