Úsvit Onyxu by Nikola

recenze

Úsvit Onyxu (2024) 2 z 5 / obedova.pauza
Úsvit Onyxu

“Basa není zrovna ideální cíl dobrodružství, v tom s tebou souhlasím."

Až doposud žila Awren poklidným, možná až trochu nudným životem. V jejím království však vypukla válka a ona ve snaze zachránit vlastní rodinu končí v žaláři krutého Onyxového krále. Jediné, co jejím věznitelům brání ji zlikvidovat je fakt, že je poměrně zručnou léčitelkou. Díky svému magickému nadání dokáže totiž zachránit život i těm, kterým by za běžných okolností už nebylo pomoci.

A zase jedno “ROMANTASY...asi tak by se dal celý Onyx shrnout jednou větou. Awren na mě z počátku působila docela sympaticky. Kdesi zhruba v polovině děje ale zapomněla, že ji vlastně unesli a začala se chovat jako ukázkové “telátko...oproti tomu náš hlavní “mužský objekt zájmu nedostal moc prostoru k vyjadřování, a tím pádem mi přišlo, že vlastně neměl žádný charakter...ve výsledku jsem ho překřtila na Rhysanda z Wishe a to už mu chudákovi zůstalo až do hořkosladkého konce.

Že jsem v loji, jsem ovšem začala tušit už u odhalení jmen domácího dobytka, neb Zvoněnka s Kopytkou skutečně nemohly věstit nic dobrého. A už vůbec tu nechci rozebírat onu jednu “lechtivou scénu, která v knize proběhne. Ta byla totiž naprosto zbytečná...a pokud šlo jen o to, aby mohl mít příběh nálepku “new adult, tak si ji autorka mohla odpustit úplně. Za mě tedy slabší tři hvězdičky a pokračování si hodně rozmyslím.

Více recenzí naleznete i na našem Instagramu: @obedova.pauza


Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Napospas králi temnoty. Začátek nebezpečně žhavé romantasy série. Arwen Valondaleová nikdy nečekala, že se obětuje, aby zachránila milovanou rodinu. Nyní je zajatkyní v nejnebezpečnějším království široko daleko a pomocí svých ... více


Komentáře (0)

Přidat komentář