Útěk na venkov

recenze

Útěk na venkov (2023) 5 z 5 / bookbug_cz
Útěk na venkov

Ella je nešťastná. V jeden okamžik se jí zhroutí celý svět a ona má pocit, že nemůže dýchat. Každého z nás aspoň jednou za život taková situace potká, a je zatraceně těžké se z ní dostat s čistým štítem. Zkuste se do Elly vcítit, i když v tento okamžik ani netušíte, co se jí stalo. Ellu bolí tělo i duše, v očích se jí zračí slzy, které pálí a rozpalují hlavu do běla. Je zmatená, neví, kam patří a jediné, po čem touží, je odjet někam hodně daleko. Je ilustrátorkou a výtvarnicí, má přítele a cítí, že už by se chtěla usadit. Jenže život jí do cesty připraví velkou překážku, kterou není schopna sama zvládnout.

Ella své útočiště nakonec najde na venkově, asi jen čtyřicet minut od Londýna. A přesto jako by to byl úplně jiný svět. Má za úkol postarat se o dům své kmotry Magdy a Ella to vnímá jako příležitost utřepat si všechny ty zmatené myšlenky, které jí nedají spát. Ale kromě domu jí na krk uvážou malou, ale velmi roztomilou fenku Tess. Ella je zprvu vyděšena, se psy to neumí, možná se jich i tak trochu štítí. Ještěže má na pomoc sexy veterináře, který vždy ví, co dělat, i když sám řeší dost nemilou životní situaci. Devon je moc fajn, i když je ze začátku opravdu mrzutý a Ellu dvakrát dost nevybíravým způsobem urazí.

Na venkově je všechno jiné než ve městě. Na pořádnou kávu, a to nejlépe pět minut od domu, může rovnou zapomenout, na neviditelnost bytí ve společnosti jak by smet. Sousedy poznává záhy a prakticky ihned je zapojena do všech možných venkovských akcí. Těch je tady docela dost trošku mi to připomnělo Gilmorova děvčata.

Ella je ze začátku dost odměřená, trošku na facku. Jedná s lidmi, jako by byli malomocní, s nikým se nechce přátelit, trošku se nad ně a jejich maloměstský život povyšuje. Vývoj jejího charakteru je znatelný a udělal mi obrovskou radost. A Ellina souseda, osmdesátiletého George si totálně zamilujete!

Julie Caplin opět nezklamala a naservírovala nám tu parádní romantickou oddechovku. Jděte do toho!


Útěk na venkov Útěk na venkov Julie Caplin

Ilustrátorka Ellla odjede z milovaného Londýna na venkov hlídat dům své kmotry Magdy poté, co jí přítel oznámil, že si potřebuje dát pauzu. Chce si tam utřídit myšlenky a přijít na to, co od života doopravdy chce. Magda ale zapomn... více


Komentáře (0)

Přidat komentář