Mé první setkání s tímto českým autorem, který už toho má na kontě poměrně dost a určitě se tedy zaměřím i na jeho další příběhy.
Na Ve jménu minulosti mě nalákala především zajímavá anotace.
Bernard je bývalý špičkový agent tajných služeb a po odchodu z USA se uchýlí pod novou identitou na francouzské pobřeží. Vypadá to, že se mu podaří žít poklidný život, našel dokonce i lásku, jenže všechno během okamžiku zničí trojice zločinců.
Od příběhu jsem čekala něco jako John Wick nebo The Punnisher s tématikou pomsty a to jsem vlastně skoro dostala. Skoro. Nebylo to tak akční, ale Bernardova touha po pomstě nebo spíš spravedlnosti mě bavila. Fandila jsem mu. Byl velice chytrý, odhodlaný a dokázal skvěle improvizovat. V průběhu jsem se i postupně seznamovala s jeho životem v minulosti, co měl všechno za sebou.
Trošku mě ale mrzelo, že ti tři ha*zlové nedostali víc na h*bu, na můj vkus to probíhalo docela rychle. Charakterově byli popsaní opravdu skvěle a přezdívky seděly. Týpek zvaný Kladivo byl teda šílenec a hnusák, fuj.
Určitě byla fajn i dějová linka policie, kde vedl vyšetřování sympatický a zkušený policajt.
Byla jsem zvědavá na závěr, jak to autor vyřeší a za mě oukej.
Ve jménu minulosti Karel Kostka
Bernard Flaubert, odstřelovač a bývalý špičkový agent tajných služeb, se po odchodu z USA uchýlí pod novou identitou na francouzské pobřeží. Plány na poklidný život po boku milované ženy ale zničí trojice zločinců. V jediném dni h... více