Vila – thriller z prostředí reality show

recenze

Vila (2024) 4 z 5 / Msomaji
Vila

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Ostrov v tropickém ráji, luxusní vila a deset soutěžících, kteří se v přímém přenosu snaží najít si partnera. Jednou z nich je novinářka Laura, která se vydává za někoho jiného, aby pak mohla napsat svoji životní reportáž. Jenže očividně není jediná, kdo ukrývá nějaké tajemství...

Reality show nesleduju a už vůbec ne ty o navazování vztahů, ale musím se přiznat, že tahle kniha mě zaujala nejen výraznou obálkou, ale i anotací. Byla jsem hodně zvědavá, jak bude tohle téma fungovat v knižní podobě.

Vila je opravdu velmi čtivá kniha, která mě však místy absolutně přiváděla k šílenství. Po delší době jsem totiž vyloženě kvetla ze všech postav – ano opravdu ze všech a nenašla jsem ani jednu, která by mi aspoň maličkato přišla sympatická. (Očividně to na mne fungovalo úplně stejně, jako kdybych to sledovala v tv.)

Osobně si myslím, že kniha ovšem funguje tak jak má – autorka se snaží poukázat na jistou zvrhlost dnešní doby, kdy jsou někteří jedinci schopni pro peníze udělat cokoliv a ještě k tomu před zraky světa (čím víc lidí to vidí, tím líp). V příběhu zajde ještě kousek dál a dává nad soutěžícími moc právě sledujícím. A ti, samozřejmě pod rouškou anonymity, mají jen ty nejzvrhlejší nápady.

Reality show je fenomém dnešní doby a „tajné“ sledování ostatních v tom prostě vede. Upřímně nechápu, co koho vede k tomu, aby se k něčemu takovému propůjčil, ale jedno vím naprosto jistě – tahle knížka je napsaná čtivě, svižně a i když jsem se u ní málem „zvencla“, konec byl perfektní.

Vila se mi zdá jako ideální čtení na dovolenou, kdy chcete mít i nějaké to „vzrůšo“ a ne jen sladké příběhy. Takže jo, pojďte do toho!


Vila Vila Ruth Kelly

Nepřekonatelná reality show: Luxusní vila. Deset soutěžících v tropickém ráji na soukromém ostrově. Každý okamžik živě přenášen publiku na celém světě, které má moc kontrolovat každý krok soutěžících. Mladá novinářka Laura je svým... více


Komentáře (0)

Přidat komentář