VINICE VE FRANCII

recenze

Vinice ve Francii (2023) 2 z 5 / Knižní střípky
Vinice ve Francii

VINICE VE FRANCII 10.díl
JULIE CAPLIN
Nakl. COSMOPOLIS
Rok vydání 2023
364 stran
2,5*/5

Hatiie se po rozchodu chopí příležitosti zorganizovat své sestřenici Gabby přepychovou svatbu na jednom francouzském vinařství. Věří tomu, že to bude nový začátek nejen jejího soukromého, ale i profesního života. Po příjezdu na honosné sídlo ji téměř okamžitě začne rozptylovat šarmantní syn majitele, vinař Luc...

Těšila jsem se jako vždy na další výlet, ale VINICE VE FRANCII se nestane mým oblíbeným kouskem, tentokrát to úplně nevyšlo.

Není špatná, to vůbec ne, ale musím se přiznat, že jsem se místy nudila. Atmosféra jistě malebného vinařského kraje na mě tentokrát nijak nedýchla, necítila jsem ji tam. Máme zde postavy z jiných dílů, což bylo fajn, ale to je asi vše. S Hattie jsem nijak nesouznila, docela často mi lezla na nervy. Luc byl samozřejmě pan úžasňák, ale pletky mezi nimi na mě také nijak nepůsobily, motýlci v břiše tentokrát spali. Co se týče popisů krajiny, místních zvyklostí, prostě takový ten běžný život v dané lokalitě, jak ho J. Caplin zachytit umí, mi zde chyběl, nemůžu si pomoci, je mi to líto, ale cítím to tak. Zhruba v půlce knihy, jsem dokonce chtěla přestat. Ale přeci jen to je má oblíbená série a autorka, tak jsem i tento díl dočíst chtěla. Stáhla jsem si audioknihu a zbytek doposlouchala, což bylo výrazně lepší.

Za mě tedy tento díl nebyl ani zdaleka takový, jak autorka dokáže vystřihnout. Tak snad příště to bude zase skvělé, tentokráte to bylo jen fajn, takové to neurazí, nenadchne...Nicméně věřím, že se nenecháte odradit, pokud je to vaše oblíbená série. I já si další Romantický útěk zase přečtu, je totiž dost dobře možné, že byla chyba na mé straně přijímače, pozoruji totiž u sebe v poslední době, že opravdu mám problém se současnými romantickými kousky. Ať jste spokojenější než já (ŘÍJEN 2023)

Nakladatelství COSMOPOLIS
Nakladatelský dům GRADA
#recenznivytisk


Vinice ve Francii Vinice ve Francii Julie Caplin

Vychutnejte si pravé šampaňské a máslové croissanty podávané s proslulým francouzským šarmem Hattie má zlomené srdce a cítí se mizerně. Když se jí naskytne příležitost pracovat dva měsíce na krásném sídle v oblasti Champagne, nev... více


Komentáře (0)

Přidat komentář