Vražda na legendární hoře

recenze

Vražda na Matterhornu (2024) 5 z 5 / JsemPatolog
Vražda na Matterhornu

První čtenářské setkání s Lukášem Zárybnickým pro mne bylo velmi příjemným čtenářským překvapením.

Viktor Kafka je sympatický, mladý a úspěšný advokát. Nebojí se přijmout i soudní případy lidí, u kterých není zřejmé vítězství. Jednoho dne ho v kanceláři navštíví postarší žena, která ho žádá o pomoc. Nedokáže se smířit se smrtí své dcery, která před několika měsíci tragicky zemřela na legendární hoře. Je přesvědčena, že smrt její dcery Anežky nebyla nešťastná náhoda. Policie v tomto případu má však zcela jasno. Celý případ je uzavřen jako nešťastná náhoda.

Viktor jako zkušený advokát váhá. Má se vůbec do zdánlivě jasného a uzavřeného případu pouštět. Již v minulosti pokořil několik vrcholů a pokořit vrchol Matterhorn je jeho životním snem. Pouští se po stopách Anežky do Švýcarska, až na vrchol hory, která připravila o život nejednoho zkušeného horolezce. Neváhá kontaktovat horského průvodce Krammera, se kterým se pokusila vrchol vylézt i Anežka. Při pátrání odkrývá temnou minulost Anežky, o které její rodina neměla nejmenší tušení.

„Věděla, že je konec. Ztratila poslední kontakt se skálou a nebylo cesty zpět. Projel jí chlad do morku kostí. Zastavilo se srdce. Adrenalin vyprchal.“

Podaří se mu pokořit Matterhorn? Docílí znovu obnovení případu Anežky? Nebo se opravdu jedná o tragickou nehodu, za kterou nikdo nenese vinu? Unese matka Anežky fakt, kým její dcera ve skutečnosti byla?

Moje poslední přečtená kniha roku 2024. Spokojeně pokyvuji…

Příběh je svižný, čtivý, děj má spád a autor se nikde zbytečně nezdržuje. Prostředí, které autor zvolil pro svou detektivku, je v rybníčku českých spisovatelů celkem netradiční.
Pokud hledáte českou detektivku se skvělou atmosférou a nečekaným rozuzlením, pak po Vraždě na Matterhornu rozhodně neváhejte sáhnout!
Lukáš Zárybnický je autor, který si mě získal.

Děkuji nakladatelství @mobaknihy, které mi knihu v rámci spolupráce poskytlo zdarma.

Vražda na Matterhornu Vražda na Matterhornu Lukáš Zárybnický

Advokát Viktor Kafka převezme případ podezřelého úmrtí ženy na Matterhornu, legendární švýcarské hoře, kterou se sám před lety chystal zdolat. Matka zemřelé Anežky je totiž přesvědčená, že smrt její dcery má na svědomí horský vůdc... více

Komentáře (0)