Vražedná naděje
recenze
Vražedná naděje (2024) / RastteaDěkuji Albatros Media za poskytnutí recenzního výtisku. Čtvrtý díl ze série o detektivovi Madison Harperové poskytuje opět poutavý detektivně- -kriminální případ z oblastí Lost Creek před Dnem díkuvzdání, který rozpoutá úmrtí jedné oblíbené místní pečovatelky. Čtenář opět s netrpělivostí sleduje, jak Madison Harperová neúnavně vyšetřuje, sleduje, vyhodnocuje, přehodnocuje, dává si indicie dohromady, musí se vyrovnat se ztrátou ve vlastních řadách a pořád má pocit, že jí potenciální pachatelé unikají.
Opět krásná sonda do psychologie vyšetřování a detailní rešerše kroků k dopadení pachatele. Jelikož jde o čtvrtý díl, autorka počítá i s variantou, že se bude příběh číst individuálně a proto je kniha prošpikovaná vysvětlujícími dovětky v rámci jedné věty, které tak propojují s prvními případy. Je zde hodně postav, ale jejich dějové linky jsou velmi dobře zapojeny a propleteny, což dodává pocit hutného obsahu, kde se pořád něco děje a čtenář může mít nějaký soukromý podvědomý tip, ovšem výsledek dává smysl, jakmile k němu dojdete.
Doporučuji jako velmi povedené a čtivé pokračování, kdy autorka neslevuje ze svých kvalit, i jako jednotlivý příběh, který drží pohromadě a udrží celou dobu čtenáře napnutého.
Vražedná naděje Wendy Dranfield
Přípravy na Den díkůvzdání v městečku Lost Creek jsou v plném proudu, když Madison přivolají k vraždě pečovatelky. Kdo mohl zabít tak laskavou ženu, která celý svůj život pomáhala ostatním? Nečekaný předmět nalezený na místě činu ... více