Všemi smysly

recenze

Všemi smysly (2024) 3 z 5 / TerraDV
Všemi smysly

Fantasy Čtvrté křídlo obletělo svět.
Věděli jste ale, že autorka napsala i mnoho dalších knih?
Jedná se především o romantický žánr a jednou z knih je i Všemi smysly.

První díl volné pětidílné série vypráví příběh 20leté Ember. Ember měla víceméně dokonalý život - přítele se kterým plánovala studium na vysoké i následný život. Hodné rodiče a dva mladší sourozence. Pak se ale její život změní úplně od základů, když jednoho rána otevře dveře a zjistí, že její milovaný otec, voják, zemřel ve službě. Ve svých dvaceti letech tak zjišťuje, jaké to je přijít o nejbližšího člena své rodiny, svůj vzor a oporu a zároveň, že to musí být ona, kdo podrží tuhle rodinu pohromadě...

Napíšu to už zkraje - romantická část knihy je zažité klišé, které jste už určitě někde četli. Není to nic nového, ale chemie obou postav je dobře zpracovaná a uvěřitelná. Čím je kniha podle mě ale dobrá, tak je ta emocionální část zpracovávající ztrátu člena rodiny. Ta opravdu bolí. Už v první kapitole dostane čtenář doslova citovou facku, protože autorka umí krásně pracovat se slovy a dle mého názoru až bravurně dokázala popsat vnitřní bolest, úzkost a pocit beznaděje, který Ember často přepadává. Zachytit pomocí slov něčí bolest je těžké, každý člověk ji zpracovává trochu jinak a stejně tak i my máme různý pohled na to, jak o své bolesti psát a mluvit. A tady se to opravdu povedlo, citlivě, jednoduše, ale zároveň hodně do hloubky.

Ember je navíc hrdinka, která je povahově obětavá a často zapomíná i na své vlastní potřeby, na svou vlastní bolest a že je v životě úplně normální, když vám nevyjdou nějaké plány, když zjistíte, že nejste tak silní a potřebujete něčí pomoc. Podat pomocnou ruku je často o tolik snazší, než si o ni říct. Naštěstí se Ember připlete do cesty bývalý spolužák Josh, který dokáže její "masku" přehlédnout.

Všemi smysly vychází 25. 7. a pokud se chcete trochu emocionálně zdeptat a zároveň si užít i trochu spicy romantiky, tak knihu určitě zkuste.

Za reading copy děkuji @humbook a @humbook_blogeri #spoluprace #humbookblogeri


Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sex... více


Komentáře (0)

Přidat komentář