Výcvik začíná

recenze

Bellanteriové (2024) 3 z 5 / Kikina182
Bellanteriové

Kniha mi byla poskytnuta v rámci spolupráce s Terezou Vodvářkovou a nakladatelstvím Pointa za účelem recenze.

Kella se snažila jen o jedno – přežít. Naneštěstí se ocitla v obležení nenechavých vojáků, ale i s těmi si dokázala poradit. Tak trochu. Ale tenhle moment jí změnil život, protože její počínání zaujalo bojovníka Arwina, který v ní vidí potenciál. Rád by vytvořil speciální jednotku bojovníků, Bellanteriů, a Kella je podle něj ideální kandidátka. Ale nejdřív bude potřeba spousta trénování.

Styl psaní se rychle čte, ale co se týká popisů, je nevyvážený. Čistě popisné části jsou vyvedené skvěle, ale když jde o to dotvořit atmosféru nebo něco vysvětlit u dialogů, tak popisnost pokulhává.

Námět příběhu se mi líbí, ale ze zpracování jsem trochu v rozpacích. Často mi přišlo, že se v knize určité věci dějí z náhlého popudu postav, i když z toho co říkaly, to údajně měly promyšlené dlouho dopředu. Taktéž jsou v příběhu dlouhé pasáže, kde postavy tlachají o ničem, jelikož nedojdou k nějakému konkrétnímu závěru.

Na druhou stranu se mi hodně líbily bojové scény a samotné trénování hlavní hrdinky. Nejen, že byly skvěle popsané, ale perfektně manifestovaly to, o čem měla tato kniha být. A vlastně celkově zhruba druhá polovina knihy se mi líbila víc než ta první, jelikož byla akčnější, takže nebylo tolik prostoru na ty výplňové části.

Celkově mi ale přijde kniha moc sluníčková. Všichni mají dobré i špatné stránky, všem se dějí dobré i špatné věci, ale i přesto jsem z knihy měla z hlediska atmosféry dojem, jako kdybych četla pohádku, což mi k příběhu nesedí.

Když opominu právě tu sluníčkovost, tak se mi postavy líbily. Byly dobře vykreslené a měly různorodou povahu. Sice by mi nevadilo, kdyby byly v knize rozebrány trochu víc do hloubky, ale i takhle to bylo v pořádku.

Od knihy Bellanteriové jsem na základě anotace čekala asi trochu něco jiného, než jsem dostala, ale i tak to byla příjemná a oddechová fantasy. Bohužel je tu dost věcí, které mi nesedly, ale i tak jsem si její čtení užila.


Bellanteriové Bellanteriové Tereza Vodvářková

Young adult fantasy román o tom, jaké to je, dostat druhou šanci a jít si za svým snem. Kella přežívala ze dne na den a teď ji čeká nový domov i přátelé a výcvik bojových dovedností. Kella je šestnáctiletá dívka pocházející z C... více


Komentáře (0)

Přidat komentář