Výprava do podsvětí

recenze

Syn podsvětí (2023) 5 z 5 / Kikina182
Syn podsvětí

Matthew už ztratil v životě mnoho věcí, ale žádná z těch ztrát ho nemrzela. Ale když zmizí jeho obchod, udělá Matthew všechno pro to, aby ho dostal zpátky. I když to znamená, že se musí vydat do samotného podsvětí, kde končí všechny věci, které lidé ztratili. Není však jediný, kdo do Podsvětí potřebuje a tak se na tuto cestu nevydává sám.

Styl psaní je trochu popisnější, z čehož nejsem úplně nadšená, jelikož mi vždycky chvíli trvalo, než jsem se do příběhu začetla, ale musím uznat, že bez těch popisů by to nešlo. V knize se totiž objevuje hodně míst a věcí, které potřebují důkladný popis, aby vše mohlo být řádně pochopeno a navíc díky tomu vynikla nádherná atmosféra.

Syn podsvětí vypráví skvělý příběh, ve kterém nechybí napětí, akce a zvraty. Autorka také klade důraz na minulost hrdinů, takže se v průběhu děje krásně odhalují jejich jednotlivé motivy. Ze všeho nejvíc se mi ale líbilo, jak autorka do knihy zapracovala slovanskou mytologii, bylo to zajímavé a úplně nové. A originální bylo i mnoho dalších věcí v knize, jako například to, že ztracené věci končí v podsvětí.

Právě i díky tomu, že je postupně odhalována minulost jednotlivých postav, jsou důkladně popsané. Sice není všechno odhaleno hned na začátku, ale právě tahle atmosféra tajemna příběh jen podtrhuje. Navíc jsou postavy i tak natolik rozdílné, že není problém se v nich od začátku zorientovat.

Syn podsvětí je skvělá kniha, kterou můžu doporučit všem milovníkům slovanské mytologie a dobrodružných výprav. Jsem zvědavá, s čím autorka přijde příště, protože tuhle knihu jen tak něco nepřekoná.

Za poskytnutí knihy k recenzi děkuji projektu Humbook.

Syn podsvětí Syn podsvětí Vladimíra Šebová

Když Matthewův obchůdek zmizí, ukáže se, že se propadl kamsi do podzemí. Aby ho jeho majitel našel, musí se vydat na nebezpečnou cestu do samotného podsvětí. Tam totiž končí všechny věci, které lidé ztratili. Do říše mrtvých s Mat... více

Komentáře (0)