Vzlety a pády 1

recenze

Všemi smysly (2024) 4 z 5 / insta.kniha
Všemi smysly

Začátek vás chytne za srdce, pak chcete někoho poslat do patřičných míst, ale ve finále jste rádi, že se to stalo, protože pak, by vás nemohl do příběhu vtáhnout "on". Ano, mám na mysli Joshe.
Pokud bych se na děj měla dívat na celek, tak se mi kniha líbila. Jenže to bych nebyla já a moc "nepátrala", protože takto "dokonalý", objětavý být přeci nikdo nemůže, nebo?

Příběh je vyprávěn z pohledu Ember (prosince). Emoce, které prožívá. Pocit povinnosti, který cítí vůči rodině. Vina, kterou cítí vůči otci pokaždé, když se směje, nebo cítí z něčeho radost je dobře vystiženo.
Ostatní postavy mi bohužel, až na bratříčka Guse přijdou ploché. Vzpurná, až kluky posedlá sestra, depresivní matka, pohledný a ochotný Josh - dokonalý.

Samotný závěr jsem nečekala. Stále tu bylo tajemství, které se až na konci odkrylo. Jen jak se k tomu všemu Ember postavila a dokázala na vše zapomenout a obrátila k lepšímu (ve více situacích), mi přišlo neuvěřitelné a málo vysvětlené.

Líbilo se mi, jak autorka popsala rituály a výcvikové období v armádě. Sama je totiž manželkou vojáka a matkou hokejistů. Píše ze svých dennodenních zkušeností.
Na několik momentů se ocitneme i na ledové ploše a já se již nyní těším na další díl, jehož anotace vypadá velmi slibně.


Všemi smysly Všemi smysly Rebecca Yarros

Dvacetiletá Ember čelí nejtěžší zkoušce svého života: ze dne na den má na starosti tátův pohřeb, zhroucenou mámu i dva mladší sourozence. V lásce to také není žádná sláva… naštěstí se ale v té správné chvíli zjeví Josh Walker, sex... více


Komentáře (0)

Přidat komentář