Za katrem

recenze

Za katrem: Historky, co utekly z basy (2024) 4 z 5 / EvikU.
Za katrem: Historky, co utekly z basy

Za katrem je kniha, která vám přiblíží jak to asi chodí přibližně ve vězení. Samozřejmě je to jen pár ukázek povídání a liší se to, protože v každé věznici je to o lidech. A to jak o lidech, kteří se o vězně starají, tak o vězněných. Nejde proto přesně nalinkovat, co který den přinese.

Začátek byl takový nudnější. Vypráví o rozhodnutí a cestě k vychovatelství ve věznici. Přibližně za třetinou už se mi kniha četla na pohodu. Asi jsem si i zvykla na styl autorky nebo na prostředí, o kterém píše.

Byla jsem překvapená, že mě kniha nepřekvapila. :) Totiž tak nějak mi to přišlo vše pravděpodobné. A z vyprávění bylo cítit, že si vším Katka prošla. Mužské chování kolegů k ní, chovanců, ostatních zaměstnanců. Ani to, že se ženy zamilují do vězňů. Odjakživa ženy přitahují “Bad Boy. Ukázka i knih, erotických, romantických takových je.

Práce to musela být zajímavá, pestrá a hlavně zocelující pro život. Já bych si ji nevybrala, ale bylo poučné si o tom přečíst. Líbilo se mi, jak psala, že se pracovní profese dědí. U nich v rodině už děda, mamka, táta, znovu Katka…to sedí :).

Kniha pojednává snad skoro o všem, jak to chodí ve věznici, co je náplní práce, co dělají přes celý den vězněný a na co mají právo. Na konci je slovníček pojmů, se kterými se setkáte jen za katrem a co znamenají. Úsměvné situace tam jsou, ale já čekala podle ukázek na sociálních sítích asi že se budu bavit malinko víc.


Za katrem: Historky, co utekly z basy Za katrem: Historky, co utekly z basy Kateřina Míková

O vězení trochu jinak. Skutečné historky vychovatelky v mužské věznici. „Rosteš pro kriminál,“ slyšel během dospívání asi skoro každý. Já jsem do něj nakonec vážně dorostla a svůj pobyt za katrem jsem si opravdu užila. Jaké to je... více


Komentáře (0)

Přidat komentář