Zahřeje na duši

recenze

Někdo jako ty (2024) 4 z 5 / bradovav
Někdo jako ty

Někdo jako ty - Winter Renshawová
*************************************
Obálka: 3*
Hlavní postavy: 4*
Děj:5*
@knihybeta #spoluprace

Hned na úvod se pozastavím nad obálkou. Nechápu, proč je na obálce muž, i když je to fešák. Daleko víc by se k příběhu hodila obálka s dvojčaty ženami a nebo obálka s obrazy, či pokreslenými plátny.

Kniha Někdo jako ty totiž ukazuje umění, lásku k umělecké tvorbě stejně tak, jako lásku otce ke svým dětem, sourozeneckou lásku či lásku k sobě samému.

Příběh vypráví o dvojčatech, která se vymění ve chvíli, kdy má jedna z nich jít na rande se synovcem své šéfky. Vše se samozřejmě zkomplikuje. I když je dějová linka nepřekvapivá a snadno odhadnutelná již v první třetině knihy, Winter je mistryní v uchopení až pohádkových příběhů. Píše je tak čitelně, jednoduše a poutavě, že je čtete dál a dál a na tváři si tak uchováváte připitomělý úsměv. Úsměv, který značí, že vás kniha zahřála na duši.

Celkové hodnocení: 4* z 5*

#recenze #kniha #dvojcata #umeni


Někdo jako ty Někdo jako ty Winter Renshaw

Mít identické dvojče má svoje výhody, ale když mě sestra požádala, abych šla na rande s Romanem Bellisariem, nebyla jsem z toho zrovna dvakrát nadšená. Jasně, je to až hříšně hezký a úspěšný chlap, ale taky mě před třemi lety vyho... více


Komentáře (0)

Přidat komentář