Někdo jako ty

Někdo jako ty
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540513/bmid_nekdo-jako-ty.jpg 4 78 78

Mít identické dvojče má svoje výhody, ale když mě sestra požádala, abych šla na rande s Romanem Bellisariem, nebyla jsem z toho zrovna dvakrát nadšená. Jasně, je to až hříšně hezký a úspěšný chlap, ale taky mě před třemi lety vyhodil z mé vysněné práce. Jenže na tom rande závisí sestřino povýšení, takže to nemůžu odmítnout. A kupodivu se ukázalo, že se k sobě hodíme. Já prodávám umění. On ho sbírá. Jsme oba posedlí podivným, tajemným umělcem, o kterém většina lidí ani neví, že existuje. Roman je ovšem opatrný a já chápu důvody proč – je vdovec s dítětem. Ale jak ubíhá jedno rande za druhým, začne se mi otevírat a já si nemůžu pomoct, abych se do něj nezamilovala. Problém je, že si Roman stále myslí, že jsem svoje sestra. Bude naše záměna to nejlepší, co mohlo mě a Romana potkat, nebo lež, která nás navždy rozdělí?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: ekniha , Beta-Dobrovský
Originální název:

You or Someone Like You, 2023


více info...

Přidat komentář

KatieKuli
22.08.2024 4 z 5

Říkala jsem si jak tu zápletku se "záměnou" dvojčat autorka pojme. A upřímně jsem měla obavy, aby z toho nevypadla trapná fraška. Teď už můžu říct, že se s tím popasovala se ctí a všechno do sebe pěkně zapadlo. Užila jsem si příběh o tom jak Roman nejdříve poznával Margaux a pak znovu Sloane :-)

MAU256
17.08.2024 5 z 5

Skloní ústa k mým a dá mi důrazný polibek, naznačující, že už nikdy nikam neodejde.
"Vždycky jsi mi byla souzena, Sloane," zašeptá a jeho rty se dotknou mých.
Políbím ho, obtočím mu ruce kolem krku a ze všech sil se ho držím.
"Jsi to ty," řekne. "Buď ty, nebo nikdo."

Vychovává dcerky sám, jeho teta se mu snaží pomoci, aby vystoupil ze své zóny smutku po své ženě a domluví mu rande na slepo se svojí zaměstnankyní, která čeká na povýšení a kdyby nešla, tak se obává, že by o povýšení mohla přijít. Jenže na domluvenou schůzku ona nedorazí, pošle za sebe své dvojče s komentářem, aby k dalšímu rande již nedošlo. Jenže osud, kterému, jak si myslí on: napomohla zasáhnout Emma, má s nimi jiné plány. Jak to celé může skončit, když na začátku všeho byla lež? A že se pravda vždycky nějakým způsobem dostaví? Čeká konec zlomená srdce? No, to stojí za přečtení, romantickým dušičkám můžu jen doporučit.

A hlavně, jak se zmiňuje ve svém komentáři "knihomolkaJani", určitě si nezapomeňte přečíst DOSLOV - i mě po něm po tvářích zůstaly stopy po slzách.


MilackovaN
12.08.2024 5 z 5

Na tuhle knihu jsem narazila omylem a mile mě překvapila. Četla se jedním dechem a během jednoho horkého odpoledne jsem ji celou přečetla. Sloane a Roman byli oba sympatičtí, narozdíl od dvojčete, které mi svou povahou lezlo krkem. Děj je lehce předvídatelný, ale vůbec mi to nevadilo.

knihomolkaJani
01.08.2024 4 z 5

Toto je již 9. kniha, kterou jsem od autorky přečetla.
Co u autorky miluju, je originalita příběhů. Každý její příběh má jiné prvky a odlišné prostředí (neříkám, že vymýšlí to nejoriginálnější co vyšlo, ale říkám, že si každá romantická duše vybere to svoje).
.
"Neměl ses do ní zamilovat. Nemělo to být nic víc než jedno rande.."
.
V tomto příběhu nás autorka zavede do světa umění a tajemství.
Co mě trochu mrzí je to, že romantická linka je budovaná na dost nejistých základech, na lžích a vy víte úplně přesně, jak to dopadne.. ale i tak hlavním hrdinům fandíte.
.
Hlavní zápletka (jak si již přečtete z anotace) se zakládá na dvojčatech. Hlavní hrdinka Sloane je jako postava zajímavá, ale málo průbojná a až příliš obětavá.. I když se snaží věci nekomplikovat, vždycky všechno zamotá. 
Mužský hrdina Roman je sympoš a úžasnej tatínek. Oblíbíte si jeho oddanost, nadání a kreativitu.
.
Vedlejších postav tu najdete jen pár a asi málo kdo je mi tu sympatický.
.
Příběh je bolestivý, ale i nadějeplný. Možná se zdá, že vám někdo pomáhá, ale pak vám jen podkopne nohy k vlastnímu prospěchu. To je asi to nejhlubší moudro, které nám kniha předá.
.
"Vadí mi, že se do tebe zamiloval. Ne proto, že bych žárlila nebo že byste se k sobě nehodili, ale proto, že se to nikdy nemělo stát. Nebyla to součást plánu."
.
Jestli tento příběh někdy budete číst, přečtěte si PROSÍM i ten doslov. Kniha nabere úplně nové rozměry. Mně i slza ukápla.. Začala jsem na příběh nahlížet trochu jinýma očima.
.
I tento odpočinkový příběh Vám od autorky mohu doporučit.
.
Za knihu k recenzi moc děkuji @knihybeta
#spoluprace

dam.si.knihu
29.07.2024

Příběh tak jednoduchý a předvídatelný, ale opravdu skvělý! Tohle je má třetí kniha od autorky Winter Renshaw a musím konstatovat, že byla ze všech nejlepší! Faktem je, že kdybych měla čas, tak ji přečtu na jeden zátah, protože měla skvělou atmosféru, dobrou romantickou linku a výbornou zápletku.

Kniha má v sobě několik vážných témat, ale nechybí tam ani humorná stránka. Co se ale autorce povedlo bravurně do příběhu zasadit je spojení vášně pro umění. Byť já jsem v tomhle úplný neznalec a upřímně ve mě tenhle typ umění nedokáže moc pocitů vzbudit, tak Winter to napsala bravurně a tím si mě i získala.

Takže nečekejte, že Vás příběh posadí na zadek, neboť je to jednoduchý romantický příběh s předvídatelným koncem, ale je to opět skvělý tip na letní čtení, které vás zahřeje u srdce. :)

Za příběh moc děkuji @knihybeta #spoluprace

nela3812
22.07.2024 3 z 5

Autorka dokáže vtáhnout do děje a vytvořit příjemný příběh, jehož stránky s radostí otáčíte. Cítila jsem celou dobu příjemný letní vibe, a jako letní čtení vás tento příběh určitě potěší. A to i přesto, že autorka nevyužila plný potenciál vztahu. Na jedno či dvě odpoledne je to skvělé čtení k vodě!

V čele stojí dva sympatičtí hlavní hrdinové. Oba za sebou mají silnou "backstory", ale dohromady jim to bohužel nefunguje. Nevidím mezi nimi žádnou jiskru ani chemii. Nějaký vztah se tam sice pomaloučku rozvíjí, ale na partnerskou úroveň bych to zatím neviděla. Oba hodně mluví, ale skutky už tolik vidět nejsou. Je tu vidět spoustu jejich myšlenek a emocí, ale postrádám hloubku.

Ačkoliv mi k sobě příliš neseděli, byli mi sympatičtí natolik, že jsem jim stejně fandila. Zajímali mě jak jejich samostatné cesty, tak ta společná. Nicméně si myslím, že k pochopení jejich vztahu potřebujeme více detailů. Aby to mělo onu zmíněnou hloubku, bylo by potřeba mnohem více stran nebo ubrat na jiných faktorech. Musela by se zkrátka zaměřit více na vztah samotný a méně na atmosféru kolem.

Atmosféra ale byla téměř hmatatelná. Během čtení jsem cítila vibe města, všech galerií i restaurací. Díky detailům máte pocit, že město procházíte společně s hlavními hrdiny. Ale o tom ten příběh bohužel není...

domiii97
15.07.2024 5 z 5

Americká autorka má na svém kontě hezkou řádku vydaných titulů. Winter je moje nejoblíbenější autorka romantiky. Šéf, co tě nadzvedne byla skvělá kniha a Někdo jako ty za ní nezaostává. Dokonce byla i o kousek lepší.

Příběh je humorný, zároveň nabízí spoustu emocí. Autorka poukazuje na vážné témata.
Líbilo se mi spojení lásky k umění a ukázání toho, jak to funguje v galerii.
Postavy jsou dobře vykreslené. Nejvíce si mé sympatie získala Sloane, která jako by mi z oka vypadla. Tichá, ale se skrytým zápalem, především co se týče její největší záliby.
Román si mě získal, což se dalo poznat i díky tomu, že jsem knihu přečetla za den. Nemohla jsem se odtrhnout.

Čtenář by neměl očekávat vysokou literaturu. Konec je předvídatelný, ale i tak je to příjemné počtení a na léto jak napsané. A pro další fanoušky Winter mám skvělou zprávu. V druhé polovině tohoto roku vyjde další román a samozřejmě u Bety. Já už se moc těším.

Děkuji Nakladatelství Beta za poskytnutí výtisku v rámci spolupráce

Paja1709
14.07.2024 5 z 5

Ja mam tuto autorku ráda i když její knihy jsou hodnoceny celkem nízko. Tuto knihy jsem si užila a řadím ji mezi její top knihy.

Raislin
12.07.2024 5 z 5

Krásná oddechovka na dovolenou ke sklenice Aperolu. Já si knihu užila. Za mě stojí za přečtení.

Pitbullka
12.07.2024 4 z 5

Zatím nejlepší autorčina knížka. Dobrá zápletka, fajn postavy. Ale popis sexuální scény byl fakt utrpení.

Kubikuli
11.07.2024 5 z 5

Moc hezké čtení. Na zadek jsem si z toho úplně nesedla, ale cením si hlubšího tématu, ze kterého se však dalo vytáhnout trošku víc. Ale i tak to bylo fajn.

Ketfl
08.07.2024 4 z 5

Mít identické dvojče má své výhody. Své o tom ví i Sloane, hlavní hrdinka knihy Někdo jako ty. Když ji její sestra Margaux požádá, aby za ni šla na rande s úspěšným a sexy Romanem Bellisariem, Sloane z toho není dvakrát nadšená. Roman se totiž zasloužil o to, aby Sloane vyhodili z její vysněné práce. Margaux ale jde o povýšení, rande totiž sjednala Romanova teta, která je její šéfovou. Sloane proto nakonec ustoupí. Ke svému překvapení si ale s Romanem padnou do oka. Oba jsou milovníci umění a zároveň jsou oba fanoušky tajného umělce, jehož identitu nikdo nezná – kromě Romana. Roman je však vůči ženám obezřetný, přeci jen je to vdovec, který sám vychovává dvě malé dcerky. Zvládne tedy jejich vztah ustát lež, na jejíž základech byl vystaven?

Po knihách této autorky vždy moc ráda sáhnu. Někdy mi příběh sedne víc, někdy míň, ale tento rozhodně řadím k těm povedeným. Proto moc děkuji @knihybeta za možnost si knihu přečíst v rámci #spoluprace.

Podobné téma, jaké nabízí tato kniha, jsem zrovna nedávno četla, ale je skvělé, že v podání Winter to bylo zase trochu jiné. Líbilo se mi postupné seznamování Sloane a Romana a jejich vášeň pro umění. Já umění moc nerozumím, ale tento prvek mi přišel v knize neskutečně osvěžující. Zároveň bylo zajímavé sledovat život Margaux. Její povaha vás možná dost překvapí. Sloane a Margaux jsou jednovaječná dvojčata, ale povahově snad ani nemohou být rozdílnější.

Příběh celkově příjemně plynul, nenastala žádná hluchá místa. Jedná se o pohodovou romantickou jednohubku, kterou doporučuji i jako fajn čtení na dovču. Škoda jen, že autorka neumí lépe popsat chemii mezi hlavními postavami. Přišla mi totiž hůř uvěřitelná. Jinak mi ale postavy moc sedly a já příběh zhltla jako malinu.

Doporučuji přečíst i doslov autorky. To, co ji k tomuto příběhu inspirovalo, mi přišlo neskutečně smutné. Lidé zažívají obrovské ztráty, nicméně musíme doufat, že přijde čas na druhou šanci.

Hodnotím 4 z 5*

petra1396
06.07.2024 5 z 5

Skvělé, naprosto - jako vše co jsem od Winter zatím četla.
Konec naprosto jasně předvídatelný, ale to u Winter nikdy jinak není.
Konec dobrý všechno dobré.

Za mě úžasná oddychovka, která se skvěle četla - doporučuji všem romatickým duším.

evineckY
03.07.2024 5 z 5

Život je pomíjivý.
A drahocenný.

Kniha s vážnými tématy.
Moc se mi líbila a doporučuji.

monika0181
03.07.2024 5 z 5

Tak tohle bylo něco....
Jak píše havrmoni, byť by kniha mohla být v první řadě jako romantická, má tak velké poselství, že se mi při čtení v srdci rozpínala neskutečná síla, obrovské emoce. Vlastně ani nevím jak to přesně popsat, myslím si, že vstřebat mi to pár dní potrvá.
Již mám za sebou několik knih, kde hrdina přijde o partnera a pak úplně nechce a nemá sílu navázat nový vztah. Přesto tato kniha byla jiná, jinak na mě působila. Emoce byly takové niternější.
A nemůže za to jen doslov autorky, ty emoce tam byly již při čtení.
Je to prostě život. Doporučuji přečíst s láskou a úctou ke všem.
Doufám, že i na vás zanechá příběh takové silné emoce jako na mně.

havrmoni
01.07.2024 5 z 5

Tady netřeba slov, zvláště po doslovu autorky. Děj je možná trochu rychlejší a mohl by být rozvinutější, ale stejně je v něm vše. Je to romantika a přesto mám pocit, že není. Že je to jen vedlejší produkt toho, co nám autorka chtěla tímto příběhem sdělit.