Za knihu především moc děkuji nakladatelství Fragment a nakladatelství Albatros. Tuhle jízdu a zároveň pokračování moji oblíbené série Čtvrté křídlo jsem si nemohla nechat ujít ani za nic.
Dostáváme se opět k Violet bezprostředně po událostech v předchozím díle. A ani tentokrát se Violet necítí v bezpečí. Naopak. Hrozba narůstá a je potřeba se bránit. A musí k tomu společně se svoji Letkou použít všechny možné i nemožné způsoby. A nebude to vůbec lehké!
„Láska ani nemá tu slušnost, aby zahynula.“
Musím se přiznám, že tenhle díl byl neuvěřitelně dlouhý. A možná jste to četli v jiných recenzích, ale i já to použiju. Těch hluchých míst je tam vážně více než dost a celkem to kazí celkový dojem z knihy. Což je neuvěřitelná škoda. Protože autorka umí udržet napětí.
„Já vím, kdo doopravdy jsi, Violet. I když máš přede mnou tajemství, znám tě.“
„Moje srdce bude bít jen tak dlouho, dokud bude bít tvoje, a až zemřeš, setkán se s Malekem po tvém boku.“
Kniha se čte vážně skvěle. Rychle, stránky mizí pod rukama i přes ty místa, která tam být nemusela. A já si to vážně užila! Každou jednu kapitolu. Každou kapitolu kde byli moji oblíbení kluci! Ať už Xaden nebo Sawyer, Ridoc a chvílemi i Dain. Malek chraň mě před tím co jsem řekla! Stejně tak se tu objeví nové postavy, které si zamilujete. I když u některých to potrvá.
Objeví se zde i dost nepříjemné situace a scény, které si nechám pro sebe, ale ještě teď je mi z nich úzko.
Nechybí zde akce, drama, erotika, humor a v neposlední řadě naše oblíbená škola Basgiath a samozřejmě draci.
„Naučil bys mě znak pro sex a tvrdil bys, že to je ahoj, jen abys viděl, co se stane, když to použiju.“
Na závěr jen řeknu, že i přes to jsem si to moc užila. Nicméně je tu opravdu znát ta délka, která udělá svoje a proto hodnotím jinak než první díl. Který do teď považuji za jeden z nejlepších romantasy co jsem přečetla tento rok i ty následující.
Autorka je každopádně mistr v otevřených a napínavých koncích! A já už teď nedočkavě vyhlížím ten třetí.
Vydejte se na válečnou stezku ze které se nemusíte vrátit. A doufejte, že vás váš drak ochrání.
Moje hodnocení? 4*/5*
Železný plamen Rebecca Yarros
Všichni, včetně Violet samotné, očekávali, že během prvního ročníku na Basgiathské válečné akademii zemře. Přežila, ale skutečný výcvik – brutální a extrémně vyčerpávající – je teprve před ní. A spolu s ním i výzva v osobě nového ... více