Hvězdy kuchyně : TOP 10 šéfkuchařů Česka recenze
Dana Čermáková
Známá autorka biografií uměleckých osobností tentokrát zaměřila svůj zájem na poněkud jinou sféru, která je ovšem na své špičkové úrovni svým způsobem rovněž uměleckou záležitostí. Gastronomie v Česku nabírá na kvalitě. O stoupající úrovni hovoří odborníci i laická veřejnost. Ovšem nejlépe o tom svědčí udělení hned dvou Michelinských hvězd českým šéfkuchařům, které se odehrálo v březnu 2012. Proto je nejvyšší čas představit nejen tyto dva vynikající mistry kuchařského řemesla Romana Pauluse a Oldřicha Sahajdáka, ale i další skvělé šéfkuchaře působící v našich restauracích. Do autorčina hledáčku se dostaly i některé "televizní kuchařské hvězdy"(Jiří Babica, Emanuel Ridi, Jaroslav Sapík a Zdeněk Pohlreich), protože dokazují, že i vysokou gastronomii je možné srozumitelně přiblížit široké veřejnosti a naučit ji tak zvyšovat úroveň vlastní domácí kuchyně a stolování. Kniha Dany Čermákové a gastronomického fotografa Vlasty Macháčka není klasickou kuchařkou. Představuje nejlepší mistry šéfkuchaře v portrétních rozhovorech jako výjimečné osobnosti svého oboru, které mají co říct širšímu publiku, a také prostřednictvím jejich receptů, jejichž výběr by měl sloužit k inspiraci pro vlastní fantazii v domácí kuchyni. Součástí publikace je rovněž představení jednotlivých restaurací a hotelů, v nichž TOP desítka šéfkuchařů působí.... celý text
U této knihy zatím nejsou recenze.
Zde se můžete podívat na hlavní přehled recenzí.
Autorovy další knížky
2022 | Volodymyr Zelenskyj – Za svobodu tělo i duši |
2018 | Ondřej Vetchý - dobrý člověk |
2014 | Ivan Trojan |
2009 | Génius Zdeněk Svěrák |
2019 | Alain Delon: Ďábelský anděl |