Můj život ve Francii recenze
Julia Child , Alex Prud´Homme
Julia Childová je sice ikonická kuchařská legenda, jež představila francouzskou kuchyni milionům nejenom amerických domácností, ale ve svých bestsellerových memoárech odhaluje, co ví jen málokdo: Dlouhá léta se s vařením jenom míjela a její cesta na kuchařské výsluní trvala dlouhé roky a byla vše, jenom ne přímočará. Když se Julia v roce 1948 přestěhovala s manželem Paulem, který pracoval v diplomacii, do Francie, nemluvila francouzsky a o zemi galského kohouta nevěděla téměř nic. Netrvalo však dlouho a Paříž si doslova zamilovala. Nadšení z francouzské kuchyně ji přivedlo i do proslulých kurzů Cordon Bleu, které změnily její život navždy. Přestože se Juliino studium v Cordon Bleu neobešlo bez potíží, díly nevšednímu zápalu a pracovitosti nabyla tolik vědomostí, že mohla začít vést vlastní kurzy vaření. Brzy se spojila se stejně nadšenými gourmettes, Simone Beckovou a Louisette Bertholleovou, a společnými silami se pustily do psaní přelomové kuchařky Umění francouzské kuchyně. Memoáry Julie Childové jsou plné báječných příběhů spojených s francouzskou kuchyní a pozoruhodnými lidmi, které Julia během svého života poznala. Navíc jsou jejím osobitým vyznáním lásky k Francii, Paříži, Francouzům a francouzskému životnímu stylu a velkou „lovestory“ s Paulem Childem, s nímž prožila téměř padesát let harmonického manželského života.... celý text
Biografie a memoáry Cestopisy a místopisy Kuchařky
Vydáno: 2016 , JotaOriginální název:
My Life in France, 2006
více info...
- Jak se stát slavnou kuchařkou / Tereza Zítková, vaseliteratura.cz
- Umění radostného vaření a žití / Monika Havlasová, neoluxor.cz
- Kuchařská legenda / Books_sitide70, Bláznivý knihomol