Pečeme bez lepku tempo & emoce
Iva Kohoutková
Jídlo je pro mnohé z nás potěšením a požitkem, jež patří neodmyslitelně k životu. Jsou však i tací, pro něž je jídlo problémem, ba téměř utrpením. Jejich zažívání není v pořádku, nesnesou běžnou stravu, musejí držet dietu. Mezi takové patří lidé postižení celiakií, tj. nesnášenlivostí vůči lepku, popřípadě alergií na něj. A není jich mezi námi málo, asi 50 000. Lepek tvoří podstatnou složku v obilovinách, tedy v mouce, a je ve všech pokrmech, v nichž se používá mouka, třebas jen nepatrně. Především však v pečivu. A bez pečiva se ve svém stravování obejdeme jen stěží. Na celiakii ovšem nejsou léky, je pouze a jenom dieta zvaná bezlepková, kterou je nutno dodržovat po celý život. Skládá se z potravin lepku prostých, vaří se a peče z vybraných náhradních surovin, tak aby zažívací ústrojí nebylo drážděno.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Štítky knihy
bezlepková dietaAutorovy další knížky
2014 | ![]() |
2018 | ![]() |
2022 | ![]() |