Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska - kapesní průvodce/česky tempo & emoce
Jan Eliášek
"25. titul z edice ""průvodců do kapsy"" si klade za cíl poodkrýt čtenářům současnou podobu pivovarnictví v České republice a ukázat jim, že české pivo nejsou jen klasické a všem dobře známé spodně kvašené ležáky. Čtenář zjistí, že pivní svět je i u nás nesmírně bohatý a že je možné vybírat ze spousty (mnohdy i exotických) chutí. První část průvodce je věnována pivu jako takovému – jeho historii, výrobě, rozdělení dle výrobních technologií, konzumaci piva, jeho vlivu na lidské zdraví, pivu a kultuře atd. Vše je doplněno množstvím fotografií, schémat, nákresů a map. Hlavní část publikace je pak věnována místům, kde náš ""národní nápoj"" vzniká – pivovarům a minipivovarům celé České republiky. Na přehledných mapkách jednotlivých krajů najde čtenář 412 pivovarů (stav k 31. 4. 2017), přičemž více než stopadesáti z nich jsou věnovány celostránkové prezentace, u nichž nechybí logo pivovaru a etikety nabízených značek piv. Prezentace jsou zároveň pozvánkou k návštěvě pivovaru, prohlídce výrobních prostor a degustaci jeho produktů. "... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Autorovy další knížky
2017 | Pivo a pivovary Čech, Moravy a Slezska - kapesní průvodce/česky |
2012 | Žatec: Dolní Poohří |
2014 | Český Krumlov - světové dědictví UNESCO |
2015 | Písek - Protivín, přehrada Orlík |
2011 | Prachatice |