Učebná kniha uzenářství a řeznictví tempo & emoce

Nehodnoceno
Učebná kniha uzenářství a řeznictví
https://www.databazeknih.cz/img/books/36_/364150/bmid_ucebna-kniha-uzenarstvi-a-reznictvi-5gS-364150.JPG 0 0 0

Kniha, poprvé a naposledy vydaná v roce 1890, je nejstarším známým souborem uzenářských receptur, který v Čechách vyšel tiskem. Autor (*17. 12. 1845 – †4. 11. 1911), pocházející z řeznicko-uzenářského rodu z Moravských Budějovic, v díle uvádí více než 150 receptů nejrůznějších a nejoblíbenějších uzenin, knaků, chrupáků, klobás, salámů, pečení, jaterniček, jelit, závinů, šunek, rosolů atd., vyráběných v uzenářských dílnách koncem 19. století nejen v Čechách, ale také v Německu, Rakousku, Francii a Itálii. Neopomíjí ani rady, jak připravit suroviny k výrobě, jakým způsobem zboží tepelně opracovat, jak nejlépe zbudovat udírnu a chladírnu i kterak dbát o zdravotní nezávadnost výrobků.... celý text


Upravit

Tempo čtení

rychlé
0 %
střední
0 %
pomalé
0 %

Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.


Emoce z knihy

Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.

Autorovy knížky

2014  0%Učebná kniha uzenářství a řeznictví