Helenčino pečení - Zámecké cukroví zajímavosti
Helena Vybíralová
Žádné zámecké pohoštění v dobách minulých, kdy během týdenní slavnosti dokázali hosté spolu se služebnictvem spořádat i 40 jelenů, dva tucty skřivanů a stovky kusů drůbeže, vypít k tomu sto sudů vína a ještě víc piva, se nikdy neobešlo bez vysoké spotřeby mouky, cukru, hrozinek a mandlí, medu, máku, jablek, smetany či másla a dalších surovin. Cukráři z nich tvořili neuvěřitelné sladké dobroty. Některé z úprav, starých i dvě stě let, se dochovaly dodnes a v českých a moravských rodinách doslova zdomácněly. Kniha obsahuje 63 takovýchto receptů. A je pravda, že všechny řezy, krémové dortíky i pasionky převelice chutnaly na zámeckých stolech stejně jako v současných domácnostech.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Autorovy další knížky
2014 | Helenčino pečení - Vánoční cukroví |
2015 | Helenčino pečení - Sváteční cukroví |
2016 | Helenčino pečení - Rodinné recepty |
2016 | Helenčino pečení - Zámecké cukroví |
2017 | Helenčino pečení - Bezlepkové recepty |