Jak se vaří na venkově zajímavosti
František Karlík
Tato ojedinělá kuchařská kniha má několik důvodů k vydání. Seznámí vás, jak a co naši předkové jedli a dále vzkřísit některé naše staré krajové lidové předpisy, dát je do rukou kuchařkám, aby si je vyzkoušely, a to nejen v oblasti, odkud jídla pocházejí a kde je třeba ještě vařívají, ale i jinde. Jedná se převážně o recepty, které nejen splňují předpoklady správné výživy, ale jsou i chuťově a vzhledově přitažlivé. Nejde vždy jen o jídla skromnější nebo s rychlou úpravou. A některé předpisy nebudete asi zkoušet a přečtete si je jako dobovou zajímavost. Ty ostatní, určitým způsobem osobité, si jistě vyzkoušíte, a budou-li vašim strávníkům chutnat, zůstanou určitě ve vašem jídelníčku a zaplní mezeru, kdy nevíte, co uvařit. ... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2003 | Podzim a zima v kuchyni |
2007 | Co vařit na podzim a v zimě |
2004 | Recepty pro všední den |
2002 | Babička vaří s vnučkou |
2006 | Babičko poraď! |