Jak se vařívalo v jihočeské hájovně zajímavosti
Anna Sedlmayerová
Vzpomínky formou dopisu dospělé dceři tvoří paralelní text k množství oblíbených rodinných kuchařských receptů, díky nimž si můžeme uvařit cvekálky, kucmoch, šušňák, jihočeskou zavrcenou a šestinedělkovou polévku, jakož i vejmrdu či pumpernykl, nebo upéct správnou svíčkovou, tažený štrúdl, mydlipupky a další dobroty, o kterých se nám možná ani nesnilo. Anna Sedlmayerová totiž nebyla jen slavná spisovatelka, ale také výborná kuchařka. Vyrůstala v jihočeské hájovně a její maminka a tety měly za sebou službu ve Vídni, což se v Annině kuchyni pochopitelně projevilo. Kdo ochutná podle jejích receptů zhotovené pokrmy, určitě nebude litovat. A kdo má rád atmosféru časů dávno minulých, ten si navíc příjemně počte, neboť i receptová část je plná odboček a veselých historek, v nichž autorka vzpomíná na své rodiče a početné příbuzné.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Štítky knihy
kuchařky vzpomínky myslivost myslivecké příběhy jižní Čechy
Autorovy další knížky
1993 | Dům |
1962 | Pomozte mi, Terezo! |
1964 | Zelené pastely |
1965 | Déšť ustal k večeru |
1970 | Grandlová brož |