Jednoduchá kuchařka - Jaterní dieta zajímavosti
Lukáš Zach
Bramborová nebo gulášová? I přes jaterní omezení si obě můžete s klidem dopřát. Jsou zdravé, lehké a sestaveny přesně pro jaterní dietu. Jednoduchá kuchařka vás naučí, jak vařit téměř bez tuku a jak z vhodných potravin připravit skvostná jídla. Také vám ukáže, jak si ušetřit mnoho času, který místo vaření budete moci trávit mnohem příjemnějším způsobem. Kuchařka je sestavená tak, aby byla jednoduchá a nenáročná, tedy aby recepty zvládl uvařit každý a jako rádce může pomoci lidem - např. s mononukleózou - překonat dlouhé období přísné diety a náročných omezení. Ale také klade důraz na moderní pojetí, aby vyhověla i náročným gurmánům. Tato kniha je toliko nabitá výběrem surovin a použitých postupů, že si každý nalezne svou cestu, jak se stravovat i přes své omezení. V knize je velká část věnována české kuchyni a recepty upraveny tak, aby byli šetrné a vhodné právě pro jaterní dietu. Zvláště jsou vynechány některé potraviny, které jsou základem české kuchyně, jako např. cibule a nebo česnek, ale i přesto si tato jídla zachovávají při použití vhodných postupů svou výjimečnost. Jednoduchá kuchařka ukáže, jak žít a stravovat se zdravě a lehce. Popisuje více jak 300 potravin, které můžete s klidem konzumovat nebo jakým se vyhnout. A v téměř 180ti receptech představí, co všechno lze z vhodných surovin připravit. Ať už je to výběr nejznámější světové kuchyně nebo poklady naší české, jako třeba svíčková s knedlíkem, gulášová polévka nebo halušky. Pro knedlíkový národ je v knize věnována samostatná kapitola těchto kulatých zázraků. Všechny recepty si také můžete prohlédnout na více jak 90ti autorských fotografií.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.