Pravda o soli - Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít zajímavosti
James DiNicolantonio
Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít. Jak vám vydatné solení může zachránit život? To doporučení jsme všichni slyšeli: chcete-li mít zdravé srdce, nejezte víc než jednu čajovou lžičku soli denně. Většina lidí, kterým záleží na vlastním zdraví, se řídí obecně přijímaným názorem – že solnička je nejjistější způsob, jak si uhnat infarkt – a musí pak jíst neslaná nemastná, ale „srdci prospěšná“ jídla. Jenže co když je ta rada o nízkém příjmu soli od základu mylná? Dr. James DiNicolantonio, přední vědec v oblasti kardiovaskulárního výzkumu, recenzoval více než 500 publikací ve snaze rozluštit dopad solení na krevní tlak a srdeční nemoci. A dospěl k ohromujícímu závěru: drtivá většina z nás nepotřebuje svůj příjem soli sledovat. Našemu zdraví by ve skutečnosti prospělo, kdybychom solili víc. Pravda o soli líčí pozoruhodný příběh o nespravedlivé démonizaci soli – neslýchané drama o egoismu a soupeření zájmů. Dozvídáme se pravdu o tom, jak to sůl schytávala za jiný bílý krystal: cukr. Nedostatek soli může vést k následujícím potížím: • Stupňuje touhu po cukru a rafinovaných uhlohydrátech. • Uvrhne tělo do režimu polohladovění. • Způsobuje tloustnutí, rezistenci na inzulín, cukrovku druhého typu, kardiovaskulární choroby, chronické onemocnění ledvin a zvýšený krevní tlak a srdeční tep. Oproti tomu jedení soli, co tělo ráčí, bude mít tyto přínosy: • Zlepší vše počínaje spánkem, energií a mentálním soustředěním a konče fyzickou kondicí, plodností a sexuální výkonností. • Zažehná všechny běžné chronické nemoci včetně těch srdečních. Dr. DiNicolantonio vás seznámí s nejlepšími způsoby, jak zase vrátit do stravy sůl. Jeho revoluční pětibodový program umožňuje „překalibrování solného termostatu“ v těle, abyste se dostali na svoji jedinečnou, ideální hladinu soli. Věda už ustoupila od dogmatu o nízkém příjmu soli a měli byste i vy – může na tom záviset váš život!... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2017 , JotaOriginální název:
The Salt Fix: Why the Experts got All Wrong – and How Eating More Might Save Your Life, 2017
více info...
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Štítky knihy
stravování, výživa sůl kuchyňská a mořská
Autorovy knížky
2017 | Pravda o soli - Lži odborníků o látce, bez které nemůžeme žít |