Vánoce - Vaříme a pečeme tradičně i neobvykle zajímavosti
Růžena Přibylová
Nehodnoceno
Co se peklo a jedlo před Vánoci, co na Štědrý den, Boží hod a co na Štěpána? V dnešní uspěchané době se rádi na chvíli zastavíme a ohlédneme zpět do historie, dokonce i v kuchyni. S údivem pak zjišťujeme, že tradice smaženého kapra a bramborového salátu je poměrně mladá. Na Štědrý den se dřív jedli šneci, kapr načerno či namodro. Na venkově byl zas tradiční kuba, novější je také tradice vinné klobásy. V naší kuchařce najdete recepty nejen na tradiční pokrmy, ale pozveme vás i na malou ochutnávku do ciziny. A nezapomněli jsme ani na moderní recepty a na bezlepkové cukroví.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Autorovy další knížky
2015 | Babiččiny rady pro domácnost |
2015 | Babiččiny rady do zahrady |
2017 | Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z |
2016 | Levně a chutně po celý rok |
2017 | Zavařování. Podle našich babiček i moderně |