Zavařování. Podle našich babiček i moderně zajímavosti
Růžena Přibylová
Zavařování je zábava! Naše babičky zavařily, co jim o klobouček zavadilo. Tedy nejen plody, které vypěstovaly na zahradě, ale i dary divoké přírody jako jsou šípky, dřínky, trnky, hloh ale i fialky, růže, puškvorec. Věděly, že zavařené ovoce nejsou jen uchované vitaminy na zimu, ale taky báječný zdravý pamlsek. Dnes je sice v obchodech nabídka čerstvého ovoce po celý rok. Jeho kvalita je však problematická. Ovoce se trhá nezralé, převáží se přes půl zeměkoule a postrádá často vůni i chuť. Zato zavařenina z dobře vyzrálého ovoce voní a chutná naprosto lahodně! Také se zeleninou, lze dělat kouzla: zavařovat do soli, nechat kysat, udělat hořčici či kečup. Zavařit můžeme prakticky cokoliv tradičně podle našich babiček či netradičně podle vlastních představ a stačí jen málo a vykouzlíte dobrotu, kterou v hezké skleničce můžete darovat i jako neobvyklý dárek.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Autorovy další knížky
2015 | Babiččiny rady pro domácnost |
2015 | Babiččiny rady do zahrady |
2017 | Pečeme s kváskem a kvasnicemi od A do Z |
2016 | Levně a chutně po celý rok |
2017 | Zavařování. Podle našich babiček i moderně |