Alžbeta Vlčková životopis

slovenská, 1961

Životopis

Alžbeta Vlčková (*1961 v Liptovském Mikuláši) je rozená Slovenka, od roku 1991 žije v Brně, v roce 1993 jí bylo uděleno občanství České republiky.

Vystudovala grafiku na Střední umělecko-průmyslové škole v Bratislavě, poté obor Věda o výtvarném umění a estetika na Filozofické fakultě Univerzity Komenského v Bratislavě, kde dokončila doktorandské studium.

Výtvarnou tvorbu zaměřuje na oblast kresby, malby, grafiky, vitráží, interiérového designu. Svá díla vystavovala např. v Bratislavě, Piešťanech, Praze, její obrazy mohli návštěvníci obdivovat také na výstavě Česko-slovenských výtvarníků v Brně společně s kresbami Borise Jirků, Valéra Kováče, Jana Svobody a Ondřeje Svobody. Vystavovala také v Německu, Rakousku či Japonsku.

Kromě vlastní tvorby se věnuje artterapii. Dlouhodobě spolupracuje s Nadačním fondem Modrý hroch ve spolupráci s Dětskou nemocnicí FN Brno. Nadace se zaměřuje především na imobilní děti po úrazech. Alžbeta Vlčková maluje s dětmi v nemocnici obrazy, které se pak v aukci vydraží. Z peněz se přispívá na vozík a jiné pomůcky a potřeby. Děti pomocí výtvarných prostředků vyjadřují své pocity, touhy, reagují na konkrétní podněty.

Autorka píše fejetony, povídky i poezii, má blog na portálu iDNES.cz, přispívá fejetony do pseudo intelektuálních novin The Zeitung. Na jaře 2018 nakladatelství Ryšavý vydává autobiografický román A. Vlčkové Sfumato, ke kterému zároveň dělala ilustrace a obálku.

Ilustrovala knihu Magdy Jogheeové Je na kostele stále pět? (2017). (zdroj životopisu: https://www.literarnijaro.cz/alzbeta-vlckova/16699)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Alžbeta Vlčková - knihy

2018  40%Sfumato

Žánry autora

Romány Literatura česká Biografie a memoáry

Štítky z knih

Vlčková je 0x v oblíbených.
Osobní web autora