Životopis
Dita Pecháčková (*1975) se narodila bez chuti k jídlu. Toto stigma ale naštěstí brzy překonala: svou vášeň pro vaření a jídlo praktikuje od pěti let.
Vedle toho vystudovala gymnázium, maturovala v USA, čtyři roky si na pražské právnické fakultě myslela, že jednou bude soudkyně, než ji zlákala produkce amerických filmů. Brzy potom ji dostihla rodinná anamnéza: žurnalistika.
Krátce psala pro iDnes, než konečně vstoupila tam, kam patří: do novinářského světa o jídle. Krátce fungovala v měsíčníku Apetit jako food directorka, za půl roku časopis řídila; vydrželo jí to pět let, kdy byl Apetit několikrát oceněn jako Časopis roku. Nyní vede měsíčník o jídle Albert v kuchyni. Žije v Praze. Miluje Humpolec. Jídlo. A Adinu Mandlovou.
(zdroj životopisu: http://www.ditap.cz/o-mne/)
Dita Pecháčková knihy
2019 | Dita P. Dětem |
2012 | Deník Dity P. - Kuchařka |
2015 | Deník Dity P. - Kuchařka 2 |
Žánry autora
Pecháčková je 5x v oblíbených.
Osobní web autora