Životopis
Ihned po promoci na fakultě informačních technologií University Pardubice jsem nastoupil zcela novou dráhu výživového poradce. Bylo to v roce 2011. Učil jsem se u těch nejlepších, které se mi podařilo potkat. Byl to Milan Dvořák (mistr diagnostiky, majitel firmy Sunfood), kde jsem v průběhu 3 let završil 3. stupeň základního kurzu zdravého životního stylu. Také Robert Nelson Carr Jr. (špičkový americký lektor zdravého životního stylu a makrobiotiky), u kterého jsem absolvoval na desítky seminářů především orientální diagnostiku, vztah jídla a lidského zdraví a pokročilé techniky přípravy očistných pokrmů. Zúčastnil jsem dvoutýdenního výukového programu v Kushi Institutu of Europe v Nizozemí, který obsahoval řadu cenných přednášek a workshopů učitelů jako Patricio Garcia de Paredes (JPN), Phil Jannetta (USA), Nini Kossen (NL). Dále si velmi cením celoživotních děl těchto autorů: George Ohsawa, Michio Kushi, Jarmila Průchová, Dr. T. Colin Campbell a mnoha dalších, ze kterých vychází i naše kurzy zdravého životního stylu.
Největší školu jsem však dostal od své ženy Kateřiny a dcer Lady a Žofie. Zjistil jsem, že uplatnit nabyté vědomosti o zdravém životním stylu je v rodinném životě možné, musí se to ovšem chytit za ten správný konec ,)
Práce
Od roku 2015 pracuji jako výživový poradce a vedoucí společnosti Kyselové a přátelé, kde nabízíme široké veřejnosti vzdělávání v oblasti zdravého životního stylu.
S celým týmem jsme vyprodukovali přes 40 hodin videolekcí zdravého vaření, každoročně pořádáme několik desítek kurzů na téma zdravého životního stylu, poskytujeme individuální poradenství a lekce vaření a vydali jsme přes 400 stran studijních materiálů. V současné době dokončujeme naši společnou knihu Talíř na míru, která vyjde v roce 2019.
(zdroj životopisu: https://www.kyselove.cz/o-nas/...)
Jan Kysela knihy
2022 | Kvašená zelenina na 1008 způsobů |
2021 | Talíř na míru |
Žánry autora
Štítky z knih
Kysela je 0x v oblíbených.
Osobní web autora