Jiří Hulcr životopis

česká, 1979

Životopis

Lesní entomolog Jiří Hulcr pochází z Horní Kamenice na Kladensku. Trvale žije s rodinou ve Spojených státech, kde se na floridské univerzitě věnuje studiu kůrovců včetně lýkožrouta smrkového. Ve svém věku je již profesorem a ve světě uznávanou kapacitou. Vlastní dokonce nejrozsáhlejší sbírku kůrovců na světě, ve které jich má okolo 160 tisíc z celého světa, z nich dokáže izolovat DNA, studovat jejich choroby, vztahy i genetiku.

Jako lesní entomolog se zamýšlí nad záhadami kůrovců a ambrózií. Tým, shromážděný okolo Jiřího Hulcra se zabývá nejzákladnějšími otázkami symbiotického komplexu brouků, hub a bakterií, stejně jako evolucí a systematikou hmyzu. Studuje také, jak symbióza zabíjení stromů ovlivňuje stromy, lesy a lidi, a pomáhá zúčastněným stranám a vládě vypořádat se s těmi škodlivými a invazivními.

Napsal svěží, zábavnou a čtivou knihu, plnou zajímavých informací a unikátních fotografií. Na kůrovce se odteď budete dívat úplně jinak – protože i skutečnou příčinu poškozených lesů musíme hledat někde jinde než u těchto malých a fascinujících tvorů. (zdroj životopisu: https://entnemdept.ufl.edu/)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Jiří Hulcr - knihy

2024  100%Kůrovci

Žánry autora

Literatura naučná Příroda, zvířata Přírodní vědy

Štítky z knih

kůrovec

Hulcr je 1x v oblíbených.