Životopis

Rich Shih byl díky svému tchajwanskému původu vychován na fermentovaných potravinách. Hned po vysoké škole se vydal na gastronomickou cestu. Začal tím, že se ponořil do kuchařských knih a médií, která mu pomohla se základními znalostmi; Cook's Illustrated byl jedním z jeho oblíbených. Věčně zvědavý začal oslovovat přátele-kuchaře a ptát se jich, jakým způsobem připravují chutné pokrmy. Aby mohl trávit více času učením se v jejich kuchyních, pomáhal jim mytím nádobí a přípravou ingrediencí. V roce 2010 si Shih založil blog OurCookQuest, na kterém dokumentoval svá kulinářská dobrodružství a věnoval se zejména rybí omáčce. Během jedné návštěvy kuchyně se Shih naučil postup výroby garum. Ten funky, intenzivní chuťový profil ho ohromil a on se vydal na vlastní cestu fermentace. (zdroj životopisu: https://www.starchefs.com/profiles/rich-shih)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.

Rich Shih knihy

2023  100%Kouzlo fermentace s plísní koji

Štítky z knih

Shih je 0x v oblíbených.
Osobní web autora