Susanne Lieder životopis

německá, 1963

Životopis

Moje budoucí profesní přání mi bylo jasné už v mých jedenácti letech, ale jak už to se sny a přáními bývá – může chvíli trvat, než se splní.
Jako novopečená maminka jsem předložila dvě pohádky na dobrou noc, které jsem vymyslela pro své děti a které byly skutečně zveřejněny.
Ale než jsem se posadila k napsání svého prvního románu, uběhlo ještě mnoho let. A než jsem ho dokončila, také.

Od roku 2012 pracuji na plný úvazek jako spisovatelka a podařilo se mi splnit si svůj dětský sen. I když už to psaní znám, je to dřina a vyžaduje hodně trpělivosti, vytrvalosti a často i tlustou kůži.
Píšu především historické romány a biografie pro různá nakladatelství.

Psát o slavných ženách je především radost, ale i výzva. Velmi pečlivě zkoumám a snažím se porozumět postavě, člověku, dostat se co nejblíže a být autentická.
Moje biografie Astrid Lindgrenové, Anny Freudové, Grety Garbo a Agathy Christie byly přeloženy do několika jazyků, včetně estonštiny, češtiny, portugalštiny a italštiny.

Vyrostla jsem v malém městě ve Weserberglandu, žila jsem v Hildesheimu a Brémách a nyní žiji se svou rodinou jižně od Brém ve 130 let starém hrázděném domě. Rodina také zahrnuje pět kocourů a kočku Cleo. (zdroj životopisu: https://www.susanne-lieder.de/vita)

Ocenění

Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.