Tommy Myllymäki životopis
švédská, 1978
Životopis
Tommy Samuel Myllymäki, narozený 31. července 1978 v Katrineholmu, je švédský šéfkuchař. V roce 2007 byl jmenován šéfkuchařem roku.
Tommy Myllymäki je také několikanásobný vítěz soutěže Bocuse d'Or ve Švédsku, opakovaně získal medailová umístění v Bocuse d'Or Europe ( Od svého založení v roce 1987 se Bocuse d'Or rychle vyvinula v nejprestižnější světovou soutěž ve vaření, nazývanou také Světový pohár pro kuchaře. Soutěž je pojmenována po jejím autorovi Paulu Bocuseovi, nejslavnějším šéfkuchaři světa.)
Mimo jiné provozuje a spoluvlastní Myllymäki několik podniků a restaurací, účastní se a spolupracuje na TV programech, souvisících s gastronomií a vařením, účastní se gastronomických soutěží.
V roce 2012 s Magnusem Salebornem a Stefanem Isakssonem otevřel restauraci Spira. Trio také založilo Jönköping Food Company ve společnosti Solåsen v Jönköpingu, kde provozuji velkou produkční kuchyň, pekárnu a obchod.
Provozuje také restauraci Sjön, která se nachází ve Vätterstranden v Jönköpingu.
V roce 2013 vydal svou první kuchařku "Omáčky", po které následují další úspěšné tituly..
(zdroj životopisu: Wikipedie)
Ocenění
Autor (zde) zatím nemá žádné hodnocení.
Tommy Myllymäki - knihy
2018 | Maso |
Žánry autora
Štítky z knih
Myllymäki je 0x v oblíbených.
Osobní web autora