Nemilosrdný rival

Nemilosrdný rival https://www.databazeknih.cz/img/books/50_/506764/bmid_nemilosrdny-rival-JXu-506764.jpg 4 372 62

Cruel Castaways série

1. díl

Když byla Arya Rothová malá, stali se se synem hospodyně její rodiny nejlepšími kamarády. Jejich přátelství se brzy přetavilo na dětskou lásku, a když ho Arya vyzvala, aby ji políbil, spustila se řetězová reakce katastrofálních událostí, jež vedly k tomu, že chlapce poslali z Aryina života pryč. O dvě desítky let později je z Aryi nadějná propagační agentka a milovaný otec je jedním z jejích největších klientů. Když tedy jejího otce zažaluje bývalá zaměstnankyně, Arya se rozhodne dokázat, že táta není to monstrum, za jaké ho mají. Jediným problémem je právník, jenž je odhodlaný otcovo dobré jméno zničit. Christian Miller je okouzlující, ambiciózní a ďábelsky dobře vypadá, přičemž Arya nemá tušení, že jde o chlapce, který ji tehdy před lety políbil. Minulost a současnost se protnou a Arya se do Christiana zamiluje. Jenže až se dozví, kým skutečně je, a o jeho posedlosti se jejímu otci pomstít, dokáže mu dát před svou rodinou přednost?... celý text

Literatura světová Romány Pro ženy
Vydáno: , Baronet
Originální název:

Ruthless Rival , 2022


více info...

Přidat komentář

Michelleee
29.04.2024 3 z 5

Autorku mám ráda a její knihy jsou skvělé. I tento příběh byl zajímavý, ale od začátku mi připomínal už jinou knihu co jsem četla a moc mě to čtení tentokrát nebavilo. Znovu číst nebudu.

Njangu
16.03.2024 5 z 5

Úžasné, tak teď jsem si opět potvrdila, že knihy L.J. Shen prostě nejde nemilovat.
Pár předchozích knížek bylo slabších, ale tohle byla pecka.
Neodtrhla jsem se od knížky a přečetla jsem jí jedním dechem.


IrenaMikerová
06.02.2024 4 z 5

Čekala jsem od toho víc, protože L. J. Shen je jedna z mých nejoblíbenějších autorek a i když příběh nebyl špatný, tak mě nenadchnul. Příběh se mi četl lehce, protože autorka má skvělý styl psaní, ale nebylo to ono. Jsem u ní zvyklá na jiné emoce a chemii, ale tady mi to přišlo až nucené. Část kdy byli hlavní postavy děti mě bavila, ale ta dospělost už tolik ne. A jméno Christian Miller? Vážně? Příběh nebyl špatný líbil se mi, ale čekala jsem víc hlavně když je to autorčina novější kniha.

Miška935
07.01.2024 4 z 5

Ze začátku mě příběh docela nudil, ale potom mě to nadchlo. Kniha nebyla špatná.

kacenka6144
26.10.2023 3 z 5

Příběh nebyl špatný, ale pro mě tam byly některé věci nepochopitelné. Hlavně v závěru. Ale jo, je to prostě jen vymyšlený příběh... Chceme lásku, máme lásku. I když někdy trošku kostrbatou. A kdo chce číst příběhy, který napsal sám život, musí sáhnout po jiné knížce. Tady je to prostě zase jen další pohádka pro romantické duše. A já k nim patřím.

Holubka
29.09.2023

Dočetla jsem se asi na 70 stránku a vůbec mě příběh neuchvátil. A to mám L.J. Shen ráda. Místo toho jsem sáhla po její jiné knížce a tam už jsem v půlce a příběh mě baví. Tady to mi nějak nesedlo. Snad jednou knížku dočtu.

Ála1968
25.09.2023 3 z 5

Musím upřímně říct,že po přečtení Sparrow,jsem čekala opět nabušený příběh emocemi.Jsem trošku zklamaná.Nebyl to popravdě můj šálek kávy.Nějak mě to neuchvátilo.Samotný příběh Aryi a Christiana nebyl špatný,ale to okolo mě nechytlo.Ale za to nemůže autorka,ale je to moje vina,nemůže se trefit každému do chuti.Tak snad příště

Rossalie572
11.08.2023 5 z 5

Velice čtivá kniha s hezkým příběhem.

Kuci12
16.07.2023 4 z 5

Jop, jedna z nejlepších knížek ve svém žánru. Má příběh a zápletka, která sahá do minulosti mě spolu s vyprávěním obou postav baví. Na konci už to bylo možná krapet moc sladkobolné, kýčovité a ne úplně "logické", ale kdo by tu chtěl hledat logiku. Už se těším na další díly.
"Láska je beton pod našimi chodidly. Je to kotva, když jsme uprostřed bouře."

Silvisek
05.07.2023 5 z 5

Musim rict, ze kniha se mi opravdu moc libila. Bylo to dost napinave jak to vse dopadne, takze jsem od knihy se nemohla odtrhnout.

Lofda
19.06.2023 4 z 5

Moc pěkný příběh, zase trochu něco jiného, i když vlastně ne tak docela. Arya mě hodně bavila, nejednala zrovna tak, jak by se čekalo, ALE NECHÁPU, jak mohla tak dlouho nevidět?! Tím myslím povahu otce i vše, co se týkalo Nickyho??.. To mi prostě přišlo nereálné!! A Christian? Ten mě od začátku bavil možná ještě víc ;-) Doufám, že se dočkáme i dalších dílů série, ujít si je nenechám.

Radka1727
10.06.2023 5 z 5

Další skvělý kousek na jaké jsme od autorky zvyklé... Hořkosladký romantický příběh se skvěle vykreslenými postavami, vtažení do děje mého oblíbeného filmu Pokání byla ta pravá třešnička na dortu. Konec s Beatrice zbytečně přitažený za vlasy .....

Books_by_Dee
08.06.2023 4 z 5

IG: books_by_dee
S autorkou jsem se u téhle knížky potkala poprvé a teď už vím, že to nebylo naposledy.

Rival je tedy 1 knížkou nové autorčiny série Cruell Castaway, kdy hlavním tématem je POMSTA. Střídá se nám tady POV hlavních postav Aryi a Christiana a také se nám tu propojuje minulost a budoucnost.

Musím přiznat, že mě dlouho trvalo, než jsem se do čtení dostala a začalo mě to bavit až tak se 120 stránkou, ale po dočtení knížky jsem si uvědomila, že to, co mi na začátku vadilo, vlastně v závěru dávalo obrovský smysl. Všechno bylo tam, kde to být mělo. Musím říct, že to autorka měla sakra promyšlené a já mám takové lovestory, co mají hlavu a patu ráda.

V téhle knížce jsem teda fakt nesnášela jejich rodiče. Magoři. Ve svých poznámkách ke knížce mám jenom otec - debil, matka - blbka. Jak je možný, že Arya a Christian jsou normální, když mají takové rodiče.

Je tedy pravdou, že těch prvků romantických/erotických knížek tam bylo trilion, ale nemyslím si že by to kvalitě té knížky ubíralo.

TerryDee
25.05.2023 5 z 5

L. J. Shen patří k mým oblíbeným autorkám. Získala si mě především svojí sérií Hříšníci. A tak jsem si řekla, že si musím opět přečíst nějakou její knihu a volba padla na tuto. A sáhla jsem správně. Příběh mě od samého začátku vtáhl a já jsem musela číst.

Oba dva hlavní hrdinové mi byli velmi sympatičtí. A těšila jsem se, že nám příběh podávají z obou stran. Což mám v knihách ráda.

Ary mi sedla od samého začátku. Líbilo se mi, že to není žádná rozmazlená princezna, ale žena se správnými hodnotami a že si všechno chtěla vydobýt sama. Bylo mi jí i líto, co se týče rodiny, nejen její vztah s matkou, ale i s otcem.

Christian byl zajímavý. To, co zažil jako malý kluk, bylo kruté a nespravedlivé. Ale svoji cestu si našel. I když se chtěl zpočátku pomstít, tak citům se nedá poručit. Líbilo se mi jejich pošťuchování a slovní přestřelky.

Knihu bych určitě doporučila. U Shen nemůžu jinak. Je to láska. Už se těším na další příběhy. A jsem zvědavá, co nám přinesou Arsene a Riggs.

oresvo
21.05.2023 4 z 5

Tak jo, začnu postupně.
Začátek mi přišel malinko nudný. Aspoň co se týče minulosti , ale pak se to rozjelo a četla jsem jedním dechem.
Ari byla vždy skvělá, Niky byl trochu zvláštní ale chapala jsem ho.
Měl vlastně nakonec štěstí na přátele.
Určitě doporučím všem co mají rádi romantiku, pohledy od obou aktérů i prolnutí minulosti a současnosti.

SBH
10.05.2023 4 z 5

(SPOILER) Musím říct, že jsem si pošmákla, což se mi u romantiky už dlouho nestalo. Vše začalo skvělým nastavením zápletky, kdy Christian vede případ proti muži, který mu zničil život, a touží po ústřední hráčce týmu protistrany.
Tady bych měla jednu mírnou výtku. Conrad Christianovi vlastně život nezničil, protože kdyby nezasáhl, z mládence by se nikdy nestal závratný boháč (to mě v amerických knihách vždycky fascinuje, jak se žebrák stane do třicítky miliardářem). Hoch vlastně nepřišel o nic podstatného, i ty citové trable se vyřešily v reálném čase, takže nepromarnil celý život čekáním.
Naštěstí však ústřední padouch byl natolik ústřední, že předchozí výtka představuje jenom nepodstatnou poznámku na okraji a celý dějový vývoj měl smysl. Tímto také děkuji za absenci nelogického zvratu v projednávání případu u soudu, i když závěrečného Velkého Nedorozumění jsme ušetřeni nebyli, škoda. Přitom jako obvykle (v amerických knihách) je nebohá oběť Christian označen za viníka všech Aryiných potíží, musí se kát, omlouvat a doprošovat, grrrr. No nic.
Bylo to vtipné, chvílemi probleskl i moudrý postřeh. Hlavní postavy mi na začátku lezly na nervy (obě), aby mě postupem doby svým nelehkým osudem zaháčkovaly, a nakonec jsem jim (s výše uvedenými výhradami) fandila. Především musím vyzdvihnout, že nepůsobili jako hlupáci, uvažovali rozumně a nechovali se pitomě, což je velké, obrovitánské (a především neobvyklé) plus.
Četlo se to báječně, knihu jsem nedokázala odložit.
Poslední výhradou byl ten přeslazený závěr. V romantice schématický děj očekávám, naopak by mě naštvalo, kdyby hrdinové neskončili v objetí. Ovšem zbytek postav nemusel nutně dojít k barvotiskovému uzavření osudu. Tímto narážím především na Beatrici a její naprosto nereálný vývoj, ovšem úklid Conrada za hranice vesmíru mi přišel taky za hranou. Díky tomu, že se nemusí s následky svých činů denně potýkat, si vlastně svůj pád na dno vůbec nevychutnal. Chjo.
Ale pořád se jedná o drahokam v záplavě překladové romantické literatury, vřele doporučuji.

Moniska2410
08.05.2023 5 z 5

Už několikátá kniha od autorky a u ní je to prostě sázka na jistotu. Opět sem si to neskutečně užila i když už většinou víme, jak to dopadne.

Christian a Arya se znají od dětství, ale jednoho dne se něco stane a jejich přátelství se na několik let vytratí.

Christian nebyl vůbec takový nemilosrdný hajzl, jak se snažil tvářit, ve skutečnosti měl velké a dobré srdce. Ale když něco chce, jde si tvrdě za tím.

Arya i když pochází z bohaté rodiny, chce být schopná se o sebe postarat sama. Je ctižádostivá, sebevědomá a pro ty které miluje, je odhodlaná udělat cokoliv.

To jejich škádlení, ta neskutečná přitažlivost mezi hlavními hrdiny, ta chemie mezi nimi, úplně létali jiskry

Čtenářka368
04.05.2023 3 z 5

Hate to love romantika s kořeny v minulosti. Přiznám se, že tady jsem párkrát kroutila hlavou, některé scény byly přitažené za vlasy ( to jsem ale u autorky zvyklá), kniha se hodně vracela do minulosti. Za mě spíš průměrná kniha od autorky

be_pa
19.04.2023 4 z 5

Příběh s netradiční zápletkou. Trochu rozvláčný a se zbrklým koncem. Ale četl se hezky. Bavila jsem se.

Lucie.285
18.04.2023 5 z 5

L.J. Shen je prostě sázka na jistotu a já jsem si její novou knihu opět neskutečně užila. Miluju hate to love. Většinou mi vadí, když je kniha protkána kapitolami s minulostí, ale tady to dávalo smysl a na konci vše dalo krásný příběh. Krásný romantický příběh.