Souteska Souteska komentáře u knih

☰ menu

Rozhovory s nebem Rozhovory s nebem Theresa Cheung

Příběhy o kontaktech s oním světem, ty jsou vždycky uklidňující, to splnila i tato kniha.

02.05.2024 4 z 5


Zlodějka nočních můr Zlodějka nočních můr Nicole Lesperance

Příběhy pro mládež čtu ráda, sama nebo s dětmi, které už pohádky pro menší tolik nebaví. Tohle bych ale dětem nečetla, příběh byl pro mě dost smutný, skličující, až hororový. Knihy pro mladé čtenáře mám ráda proto, že jsou plné naděje a nadšení, zde mi obojí scházelo, místo toho je příběh plný zahořklosti záporné postavy, strašilo mě to.
Téma zajímavé - kouzelné městečko, kde umí vyrábět a prodávat sny, a spoustu dalších magických věcí, ale potenciál příběhu se mi nezdál využitý.
Knížka není špatná, spisovatelsky hezky napsaná, ale nesedla mi, přesto bych ji doporučila, zkuste a uvidíte.

02.05.2024 4 z 5


Co se stalo Veronice Co se stalo Veronice Tereza Nováková

Hezky napsáno, jazykově skvěle, ubíhá to, hezky se čte, ale vcelku se tam vlastně nic moc nestalo, příběh tam vlastně není, jen probíraná událost ze života Veroniky a kolem ní nabalené vzpomínky na jiné události a lidi. Styl psaní se mi velmi líbil. Dějově klišé o naivní mladé holce.

19.04.2024 3 z 5


Zahrada mrtvých duší Zahrada mrtvých duší Lukáš Boček

Nejvyšší laťka za mnou čtené knihy v roce 2023.
Absolutně mě to dostalo. Profláklé téma, ale zajímavě zpracované, postavy mi přišly věrohodné, pozitivně i negativně. Jak může zdánlivě "kultivovaný" člověk být zárověň úchylný magor. A jak mohou být rodiče nepochopitelně neteční k trápení svých dětí. Světlou stránkou příběhu byla vůle a odvaha sourozenců dobrat se pravdy a vzájemně si pomoct, oba mi byli moc sympatičtí a dodali knize pozitivního ducha i přes tak těžký příběh.

01.04.2024 5 z 5


Smrt za klášterní zdí Smrt za klášterní zdí Bedřich Březina

Anotace byla lákavá a nějaké ty hvězdičky dávám za zajímavý námět a historické reálie k zamyšlení, ale příběh jako takový mi přišel nesmyslný svými zvraty a zápletkami (hrdina vždy někde omdlel a probudil se někde úplně jinde) a hlavní postava byl z mého pohledu často nepochopitelný blb, ale jak říkám, je to můj pohled. Knihu jsem dočetla celou, ale ani konec mi hodnocení nezlepšil.

Mám ale ráda, když někdo zavadí o zajímavé téma - to zde určitě bylo, okultní hrátky osobností tehdejší společnosti i prorůstání okultismu do politiky, a dále poměry v některých řeholních řádech na začátku 20. století.

Okultní popisy byly rozsáhlý kompilát všeho možného, dost mi z toho vylézala Šifra mistra Leonarda.

15.03.2024 2 z 5


Prorok a Lady Kosice Prorok a Lady Kosice Ondřej Kunovský

Nádherná kniha, jazykově i originalitou, vřele doporučuji.

05.02.2024 5 z 5


O líné babičce O líné babičce Alena Kastnerová

Skvělá vtipná knížka o babičce, co si chtěla konec života pořádně užít a splnit si dlouho odkládané sny (pečlivě sepsané a uschované). Byla tedy dost radikální, ale moc se mi líbilo, jak dokázala nabourat představy o tom, jak má žít babička, celému okolí, nejvíce své rodině. Knížku jsem četla dětem - každý večer jeden babiččin splněný sen - a moc nás bavila všechny.

26.01.2024 5 z 5


Chaloupka na muřích nožkách Chaloupka na muřích nožkách Sophie Anderson

Nádherná kniha! Sice určena pro mládež, ale bavila i mě dospěláka a baví i mé děti 6 a 8 let, kterým ji čtu před spaním.
Téma smrti, osamělosti, přátelství, touhy znát sám sebe, práva znát sebe a svůj původ, téma rodiny a radosti ze života, trochu tajemna a strašidelného poctu, když se večer u chaloupky rozsvítí svíčky v lebkách, to vše mě pohltilo. Příběh měl jiskru, duši, spád i konec zvonec.
Pro mě zatím letos nejlepší kniha, a že už jsem jich za leden pár zhltla:-) Nasadila pro rok 2024 vysokou laťku. Doporučuji!

20.01.2024 5 z 5


Duchové mezi námi Duchové mezi námi Olga Krumlovská

Kniha splnila, co jsem čekala - strašidelné příběhy všeho druhu, jako dítě jsem takové taky sbírala. Pro mě oddychovka a určitě bych doporučila všem, co tenhle žánr mají rádi. Příběhů je v knize fakt hodně, jsou kratičké, před spaním k usnutí ideál, teda pokud se nebojíte:-)

26.12.2023 4 z 5


Bláznivá jízda Bláznivá jízda Christina Myers

Ruthie se po rozchodu utápí v sebelítosti, která jí na můj vkus drží až moc dlouho... ale jinak je s ní docela legrace, a když se příběh rozjede, pobavila jsem se. Seznam přání staré paní je fakt úžasný, stálo by za to ten nápad obšlehnout a udělat si takový seznam také:-)
Knížka jše oddychovka s docela předvídatelným koncem, ale moc se mi líbila pro čtivost, spád, svobodomyslné myšlenky starší hrdinky Kay, ze kterých vidíme, že ani ve vyšším věku to člověk nemusí zabalit. Doporučuji!

26.12.2023 4 z 5


Kavárna na konci světa Kavárna na konci světa John P. Strelecky

Pohladí, potěší, připomene, co je vlastně důležité, navede čtenáře k zamyšlení... moc příjemná kniha. Nic převratně nového, ale hezky se to četlo.

13.12.2023 4 z 5


V jejím srdci svět se tříští V jejím srdci svět se tříští Jonathan Dylan Barker

Knihu jsem přečetla docela svižně a se zájmem, ale s tím že je to prostě taková pohádka, rozhodně bych ji nezařadila do top knih. Děj měl spád a překvapivost, celkově však těch překvapení a náhod a neuvěřitelností bylo tolik, že mi příběh přišel hoooodně přitažený za vlasy.
Už se k autorovi vracet asi nebudu.
Bylo to až moc dlouhé, do půlky jsem se bavila, pak už jsem vyhlížela konec, a ten mě v názoru na knihu utvrdil - v duchu zazvonil zvonec a pohádky je konec, díkybohu:-)

13.12.2023 3 z 5


Pracháček - Velké dobrodružství se zlatou žábou Pracháček - Velké dobrodružství se zlatou žábou Olga Stankovičová

Skvostný jazyk, hezký příběh, doporučuji pro čtení dětem, syn se nemohl dočkat pokračování každý večer:-)

11.10.2023 5 z 5


Život není psina Život není psina Carolyn Crimi

Naprosto nádherná kniha nejen pro milovníky psů, dojemná, napínavá, prostě pecka!
Četla jsem ji s dětmi a milujeme ji, moc doporučuji pro všechny čtenáře, sice je dětská, ale bavila mě taky.

11.10.2023 5 z 5


Jak přežít manželství Jak přežít manželství Leoš Kyša

Doporučuji všem, kdo rádi berou život jaký je, a nezatěžují se zbytečnými iluzemi o romantice. Vtipné, trefné, poučné, osvěžující a osvobozující čtení o tom, jak neztratit s partnerem sám sebe, a o tom, že ani jinde nejsou dokonalí lidé. Také vychovávaji "divně" své děti, mají doma bordel, koukají na porno, flirtují s kamarády a kamarádkami, a přesto jsou spokojení. Léčba mindráků a manželských trablů v jednom, vřele doporučuji!

10.09.2023 5 z 5


Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Příběh psaný na přeskáčku, který se na konci pěkně poskládá.
Četla jsem se strachem z popisu toxického vztahu, obzvlášť, když autorka hned zkraje prozradila, jak to s hlavní hrdinkou dopadne. Oddychovka to není, ale knihu doporučuji pro její děsivé poselství, kam až to může člověka dohnat, když žije s magorem. A když si to zpočátku vůbec neuvědomuje, obzvlášť, když je magor slušný člověk, živitel rodiny. Fuj!!! Mám z toho husí kůži. Palec nahoru, jak se to autorce podařilo vystihnout.

Kniha ale není jen depresivní, má spoustu humorných momentů, za mě obsah a zpracování na jedničku. S jinými knihami autorky nemůžu porovnat, nečetla jsem.

12.08.2023 5 z 5


Vánoční štěňátko Vánoční štěňátko Marta Knauerová

Četla jsem dětem 6 a 8 let, paráda, krásný příběh!

15.07.2023 5 z 5


Slečna Marplová: Dvanáct nových případů Slečna Marplová: Dvanáct nových případů Agatha Christie

Parádní příběhy ve stylu Agathy, přečteno jedním dechem! Seznámila jsem se s novými autorkami, a díky medailonkům autorek na konci kniha jsem si našla jejich další díla. Doporučuji všem milovníkům napětí i slečny Marplové.

04.06.2023 5 z 5


Bláznivý život na volné noze Bláznivý život na volné noze Oldřiška Ciprová

Zábavná rychlovka! Možná na někoho lehce vulgární, ale mně se tyhle story ze života bez servítek líbí. Na rozdíl od jiných knih mi hlavní hrdinka nepřipadá jako úplná blbka, je to normální ženská, která hledá své místo na slunci a různě jí to drhne, ale s humorem sobě vlastním se s tím vypořádá.

16.05.2023 4 z 5


Babičkou proti své vůli Babičkou proti své vůli Eva Dolejšová

Docela prima čtivý příběh ze života mimo jiné i o tom, jak je těžké odejít z nefunkčního vztahu, ale pro mě mohl být i kratší, už jsem v druhé půlce vyhlížela konec:-)

20.04.2023 3 z 5