Conan I. přehled

Conan I.
https://www.databazeknih.cz/img/books/37_/374127/bmid_conan-i-HJg-374127.jpg 4 80 80

Conan (knižní série) série

< 1. díl >

První část kompletního vydání příběhů o barbarském hrdinovi Conanovi, který v dávných časech bojoval s lidskými i ďábelskými mocnostmi a odvahou a lstivostí vítězil nad nástrahami svých nepřátel i nad úklady černé magie. Neohrožený hrdina Conan, jedna z nejslavnějších postav moderní heroic fantasy, putuje v rozsáhlém cyklu prastarým kontinentem v roli barbarského zloděje, pirátského kapitána i schopného vojevůdce až k trůnu vznešené Aquilonie, již brání proti vojenským útokům, vnitřním rozporům nespokojené šlechty i pradávnému zaříkávání černých čarodějů. Popularita, kterou si ve 30. letech 20. století postava Conana v Americe získala, dala vzniknout řadě románů i od jiných autorů, jejich kvalita se ovšem od originálu značně lišila. Tato kniha je první částí souborného vydání původních Howardových příběhů o neuvěřitelných dobrodružstvích populárního hrdiny.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Conan I.. Přihlašte se a napište ho.


Komentáře (13)

MilanBrabec
11.09.2023 3 z 5

Howard byl výborný vypravěč, který si ale vymyslel tak trochu divný svět, který s odstupem času působí pořád kouzelně, ale trochu legračně přihlouple. V dospívání jsem Conanovy příběhy hltal, pak si z nostalgie pořídit jejich ucelené vydání v trilogii a pustil se do nich znovu. Ale už mne to moc nebavilo. Náctiletému bych to doporučil jako výbornou dobrodružnou literaturu, pro vyzrálého čtenáře je to slabé, pouhá oddechovka.

R47
16.01.2023 4 z 5

Nepatřím ke conanofilům. Dokonce jsem donedávna neviděl ani ten kultovní film. Jako klukovi se mi do ruky dostalo maximálně pár sešitů Conanovského dokumentu. Musím ale říct, že mě ta kniha položila. Fakt jsem to nečekal. Ta úvodní povídka Věž slona je něco neskutečného. Příběh se přelévá mezi žánry, nejdřív to vypadá jako lupičský příběh, týmovka, pak se to změní v superhrdinskou fantasy, když se Conan bije s pavoukem, ale pak se to přeleje do úplně Lovecraftosvkého vesmíru, tajemné, mysteriózní dění graduje a fantazie dostává zabrat. Tohle je skutečně skvost. Musím chtě nechtě smeknout a omluvit se všem, že jsem se kdy té knize smál.


tomas7320
19.12.2019 5 z 5

A Conan přišel viděl a vždy zvítězil..Velice čtivé a napínavé příběhy Conana spojené do uceleného příběhu pojednávající Conanovi léta v rozmezí 16. až 35. věku života. Nejednou jsem se v metru tak začetl, že jsem přejel stanici kde jsem vystupoval. Všem doporučuji a velký dík Městské knihovně Praha, že tuto trilogii tak skvěle převedla do eknihy a zdarma ji nabízí ke stažení na svých stránkách.

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Conan I. v seznamech

v Právě čtených4x
v Přečtených109x
ve Čtenářské výzvě2x
v Doporučených10x
v Knihotéce58x
v Chystám se číst24x
v Chci si koupit19x
v dalších seznamech2x